• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

Az írásos emlékekben az áll, hogy Fülek 1356-ban saját pecsétjével ellátott oklevelet adott ki, arról viszont, hogy hogyan nézett ki ez a pecsét, sehol sincs leírás vagy utalás. 1722-ben a város új pecsétjét és címerét gróf II. Koháry István készítette el. Ismerünk egy pecsétet 1772-ből; ezüst pajzson zöld dombból pálma nő ki, a pajzs tetején aranykorona látható.

pecat

Fülek város pecsétje kerek, középen a város címerével, körben a következő felirattal: MESTO FIĽAKOVO. A város pecsétjét ünnepi alkalmakkor használják, oklevelek, jegyzőkönyvek, stb. hitelesítésére.

pecatdnes

Egy későbbi címer a 18. század végéről származik. Itt az aranykorona a domb tetejére került, amelyet piros alapra helyeztek. Ebből emelkedik ki egy ezüstszínű kettős kereszt, amely mögött zöld pálma áll. Bevezetése valószínűleg összefügg a II. Leopold (1790-1792) idején tervezett és használt kis állami címerrel.

Fülek város napjainkban az egyszerűbb és címertanilag helytállóbb címert használja, amely 1772-ből származik: fehér alapon zöld dombból egy pálma nő ki, melynek zöld a koronája és sárga a törzse.

erb

Fülek város zászlaját 6 hosszában elhelyezkedő sáv alkotja. A színek a következő sorrendben helyezkednek el: sárga, zöld, fehér, sárga, zöld, fehér. A zászló oldalainak aránya 2:3, mely ún. fecskefarokban végződik.

flag

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben