• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

Az Európai Unió által az „Európa a polgárokért” program keretében finanszírozott „Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel - Konferencia - és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására” projekt zárójelentése.

Bővebben...

Fülek Város „A kommunális hulladék szelektív gyűjtése során kialakult rendszer hatékonyabbá tétele Fülek város területén“ című, a Környezetvédelmi Operációs Program keretén belül megpályázott sikeres projektjének fő célja a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyabbá tétele Füleken, valamint  a szemétgazdálkodást irányító Füleki Közhasznú Szolgáltatások elnevezésű vállalat megsegítése abban, hogy a szelektív hulladékgyűjtés alap infrastruktúrája kiépüljön, kialakuljanak a bővítés alapfeltételei, javuljon minőségében a kommunális hulladék szelektív gyűjtése és növekedjen a lakosság - kiemelten a kirekesztett társadalmi csoportok környezettudatossága.

Bővebben...

Fülek Város polgármestere, Mgr. Agócs Attila, PhD. 2015. február 2-án a „Hatékonyság, haladás és jövő egy tető alatt - a 21. század iskolájában: MTNYA - Ifjúság utca 7, Fülek” elnevezésű sikeres pályázat tevékenységeinek megvalósítását szolgáló vissza nem térítendő pénzügyi támogatásról szóló szerződést írt alá.

Bővebben...

Fülek Város polgármestere 2014. november 5-én aláírta a SzKM támogatási szerződését, melynek célja a kulturális örökség megóvása, felújítása és fejlesztése.

Bővebben...

Inforom Polgári Társulás néven 10 évig működött önkéntes alapon a füleki önkormányzat támogatásával a roma polgárőrség városunkban. Tavaly májusában lehetőség nyílt arra, hogy Fülek Város pályázatot nyújtson be a roma polgárőrség tagjainak két évig tartó fizetett alkalmazására.

Bővebben...

A Szlovák Köztársaság Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériuma, mint a Regionális Operatív Programok Igazgató Szerve döntött a Fülek Város által 2014 májusában benyújtott „Bérlakások építése a marginalizált közösség számára Fülek városában“ elnevezésű vissza nem térítendő anyagi támogatást igénylő kérvény jóvahagyásáról. A pályázati kérvény a ROP-4.1b-2013/01 (4.1. Székhelyek Regenerációja, a támogatás területe: 4.1b Lakhelyek Infrastruktúrájának Támogatása) számú pályázati felhívás alapján lett kidolgozva.

Bővebben...

Fülek Város „A kommunális hulladék szelektív gyűjtése során kialakult rendszer hatékonyabbá tétele Fülek város területén“ című, 1 092 500,88 Eur értékű a Környezetvédelmi Operációs Program keretén belül megpályázott sikeres projektjének fő célja a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyabbá tétele Füleken és a szemétgazdálkodást irányító Füleki Közhasznú Szolgáltatások elnevezésű vállalat megsegítése, hogy a szelektív hulladékgyűjtés alap infrastruktúrája kiépüljön, kialakuljanak a bővítés alapfeltételei, javuljon minőségében a kommunális hulladék szelektív gyűjtése valamint növekedjen a lakosság, kiemelten a kirekesztett társadalmi csoportok környezettudatossága.

Bővebben...

2013.12.19-én Fülek Város Polgármestere Szlovákia Környezetvédelmi Minisztériumán nem visszatérítendő pénzügyi támogatásról szóló támogatási szerződést írt alá. A pályázat jogosult támogatási összege 1 092 500,88 EUR, célja pedig bővíteni és hatékonyabbá tenni a szelektált szemétgyűjtés eddig kialakult rendszerét Fülek város területén,  valamint növelni a lakosság, kiemelten a kirekesztett társadalmi csoportok környezettudatosságát.

A projekt címe: Palóc Út, közös tematikus útvonal komplex látogatóbarát fejlesztése
A projekt kódja: HUSK 0801/1.3.1/0071
Vezető partner: Palóc Út Egyesület (Salgótarján, HU)

Bővebben...

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (Eger, HU) mint vezető partner és a Geopark Novohrad-Nógrád Geopark (Fülek) valamint a Nógrád Geopark Nonprofit Kft. (Salgótarján, HU) mint további partnerek által benyújtott „Novohrad-Nógrád Geopark infrastruktúrájának fejlesztése" elnevezésű pályázat keretén belül a geopark szlovákiai részén a támogatás megpályázásra felkészült településeken többek között a következő tevékenységek fognak megvalósításra kerülni:

Bővebben...

Júniusban került aláírásra a „Füleki vár - Nemzeti Kulturális Műemlék szisztematikus felújításának előkészítése és megvalósítása" elnevezésű projekt vissza nem térítendő támogatásáról szóló szerződés a Szlovák Kulturális Minisztérium és Fülek Város között (19.000 eur). A projekt teljes költségvetése: 20.547,- Eur.

Bővebben...