• Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Vigadó (Fotó: Illés Gábor)
  • Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)
  • Városháza (Fotó: Városi archívum)
  • Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás
Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30
Ügyfélfogadó központ:
H.-Cs.: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Zenés évszakok című programsorozatának második évadát indítja el februárban a Füleki Városi Művelődési Központ, mellyel kamarakoncertek formájában hozza közelebb a klasszikus zenét az érdeklődőkhöz.

Az évszakonkénti komolyzenei koncertek többsége önálló rendezvényként valósul meg, de lesz közöttük olyan is, mely egy nyári fesztivál keretében mutatja be ennek a műfajnak az értékeit, akár azoknak is, akik a koncerttermeket rendszeresen nem látogatják. A Zenés évszakok programjában 2020-ban fuvola-zongora, hárfa-hegedű, szaxofonkvartett-, valamint zongorakoncert szerepel.

A programsorozat egy fuvola-zongora kettős hangversenyével indul. Jakab Tünde (fuvola) és Peter Valentovič (zongora) február 14-én, 17:00 órai kezdettel  mutatkozik be a közönségnek Füleken, a Városi Művelődési Központban. A duó tagjai itthon és külföldön is elismert művészek.

Jakab Tünde Kassán született, zenész családból származik. Szakmai karrierjét tizenhárom éves korában kezdte, amikor a Szlovák Filharmonikus Zenekarral együtt fellépett a pozsonyi Vigadóban. Azóta számos színpadon lépett fel itthon és külföldön, Ondrej Lenárd, Igor Dohovič és Fritz Brucker vezényletével. 2011 januárjában debütált a bécsi Musicverin Aranytermében, ahol a legendás szoprán, Renate Holm mellett lépett színpadra.

Peter Valentovič karrierjét zongoristaként és korrepetítorként kezdte. A Pozsonyi Konzervatóriumban tanult, szólistaként a Pozsonyi Konzervatórium Szimfonikus Zenekara tagjaként D. Sosztakovics Első zongoraverseny című darabjával debütált a Szlovák Filharmóniában. Az első szimfonikus koncertet 20 évesen, az első operát 21 évesen vezényelte. Zenéjének, rugalmasságának és repertoárja sokoldalúságának köszönhetően Peter Valentovič a nemzetközileg is elismert szlovák művészekhez tartozik.

A két művész téli komolyzenei koncertjén válogatás hangzik el F. Doppler, C. Debussy, F. Borne, P. Valentovič és M. Mower műveiből.

Tavasszal, várhatóan májusban, Michal Matejčík (hárfa) koncertjének örülhetnek a zenerajongók. Júliusban az UDVart fesztiválon a Saxophone Syncopators szaxofonkvartettet hallhatja a közönség. A Zenés évszakok sorozatát ősszel Skuta Miklós zongorakoncertje zárja.

A rendezvénysorozattal a szervezők az előadóművészek játékának köszönhetően minden évszakra művészi élményt kínálnak a komolyzene kedvelőinek. A rendezvénysorozat első évfolyamának vendégei a Beliczay Quartett (vonósnégyes), Jordana Palovičová (zongora) és Ivan Palovič (brácsa), Štefan Szabó (gitár) és Ján Fiala (vibrafon), valamint a Štefan Reiter és Reiter István hegedűduó voltak. A Zenés évszakok című rendezvénysorozatot a Művészeti Alap támogatja.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben