• Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)
 • Vigadó (Fotó: Illés Gábor)
 • Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)
 • Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)
 • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)
 • Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)
 • Városháza (Fotó: Városi archívum)
 • Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás
Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30
Ügyfélfogadó központ:
H.-Cs.: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

A város felhívja minden nem fizetö személy figyelmét, hogy aki még nem teljesítette az ingatlanadó-, kutyaadó-, közterület használatért járó adó- és a szemétilleték fizetési kötelezettségét a 2020-as évért ill. az elmúlt időszakért, hogy azt minél előbb rendezze az adó- és illetékgondnokkal szemben, mert a város a kinnlevöségeket adó-végrehajtási eszközzel fogja behajtani. Ezen végrehajtáson belül az illetékes rendörségnek módjában áll az adós személyek jármüvezetöi engedélyének bevonására az adókötelezettségük teljes befizetésének idejére.

Bővebben...

A covid-19 ingyenes antigénes tesztelése, melynek eredményéről a polgárok tanúsító okiratot kapnak, a környékünkön naponta 12:00 és 20:00 óra között lesz elérhető, egészen visszavonásig, a következő mintavételi pontokon:

 • Losonc, L. Novomeský u. 3 (tűzoltó-parancsnokság)
 • Železničná 7, Poltár
 • Okružná 118, Rimaszombat
 • Nemocničná 1, Nagykürtös (kórház)

Több füleki polgár jelezte az elmúlt napokban, jó lenne megoldani, hogy nálunk is létesüljön a hétvégén önkéntes Covid-19 tesztelő állomás. Önkormányzatunk ezért kérvényt nyújtott be a Losonci Járási Hivatalhoz, amely pozitív elbírálást nyert. Kapunk az államtól teszteket és katonai logisztikai segítséget, a tesztelés többi részét pedig a város finanszírozza. Szombaton (november 7-én) 8,00 és 20,00 óra között így ingyenes önkéntes tesztelő állomást állítunk fel a füleki Városi Piac területén. A részvétel nem kötelező. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik ún. piros járásokban dolgoznak vagy a jövő héten valamilyen dolguk lesz azokban, esetleg fokozottan veszélyeztetett személyekkel élnek egy háztartásban. A tesztelésen természetesen saját belátásuk szerint mások is részt vehetnek.

Tisztelt lakosok, igyekszünk megtenni mindent annak érdekében, hogy a hétvégi tesztelés a lehető legkevesebb fennakadással folyjon Füleken.

Bővebben...

E hét végén, 2020. október 31-én és november 1-jén kerül sor az ország lakosságának COVID-19 tesztelésére. Városunk önkormányzata a választási körzetekhez hasonló tesztelési körzeteket hozott létre, valamint kidolgozta a lakosság javasolt beosztását az egyes mintavételi pontokra.

Bővebben...

E héten szombaton és vasárnap (október 31. és november 1.) valósul meg az országos tömeges Covid tesztelés első köre. Pár perccel ezelőtti információink szerint nem a kormány, hanem a helyi önkormányzatok feladata lesz bebiztosítani a teszteléshez az egészségügyi alkalmazottakat.

Bővebben...

Október 13-tól, keddtől, ismét beindul az ügyfélfogadás a Füleki Városi Hivatal ügyfélfogadó központjában, amely az eddig megszokott nyitva tartással várja az ügyfeleket. A központban az ügyfelek valamennyi elengedhetetlenül szükséges adminisztratív jellegű ügye megoldható lesz.

Bővebben...

A mai naptól (2020.09.30.) a Füleki Városi Hivatal korlátozott rezsimben működik. A város alpolgármesterénél koronavírus fertőzést azonosítottak, jelenleg enyhe tünetekkel lábadozik. A vírus megjelenése miatt hivatalunk korlátozza az ügyfélfogadást. Az ügyfélfogadó központ és a hivatal belső irodái is zárva lesznek. Az épület bejáratánál lévő folyosón helyezük el egy levélszekrényt, melyen keresztül a hivatal ügyfelei továbbra is intézhetik majd sürgős adminisztratív ügyeiket. A Városi Hivatallal a nyilvánosság telefonon a 047/4381001-es telefonszámon, vagy a város honlapján, a www.filakovo.sk oldalon feltüntetett e-mail címeken keresztül is kapcsolatba léphet. A város azon alkalmazottait, akik alpolgármester úrral az elmúlt napokban kapcsolatba kerültek, a holnapi nap folyamán fogják tesztelni. Ma 13:00 órától ülésezik a városi válságstáb. A helyzet alakulásáról és az ügyfélfogadást érintő esetleges további változásokról időben tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

A mai napon a város azt az információt kapta a Losonci Regionális Közegészségügyi Hivataltól, hogy Füleken további négy pozitív eredményt mutattak ki a COVID-19 tesztelések. A negyedik fertőzöttet már tegnap is említettük a koronavírus komoly gyanújával. A többi három fertőzött a kórházi ápolás alatt álló 67 éves beteg családtagjai közül került ki. Mivel ketten a helyi szakközépiskola tanulói, az iskola a piros fázisba került, és bezárta kapuit szeptember 20-ig. A további teszteredmények még nem állnak rendelkezésünkre.

Ma délelőtt összeült a városi válságstáb, melyen részt vett a Losonci Regionális Közegészségügyi Hivatal képviselője is. Megerősítette, hogy három füleki esetében bebizonyosodott a gyanú, a negyedik esetben még nem ismert a hivatalos eredmény. Amint megtudhattuk, valószínűleg két gócpont létezik, s az első két eset összefüggésben van egymással. Náluk megállapítást nyert a fertőzés forrása is. A harmadik betegnél még kutatják a fertőzés eredetét.

Bővebben...

Fülek Város értesíti a lakosokat és a Városi Hivatal ügyfeleit, hogy 2020. augusztus 31-én (hétfőn) a Városi Hivatal műszaki okok miatt zárva tart. Megértésüket köszönjük.

Tisztelt polgárok! A Középszlovákiai vízművek értesíti a lakosságot, hogy:

Bővebben...

Tisztelt polgárok! A Közép-szlovákiai Energetikai Vállalat értesíti Önöket, hogy karbantartási munkák miatt szünetelni fog az áramszolgáltatás Füleken:

Bővebben...

A Szlovák Államvasutak értesítik Önöket, hogy 2020. július 25-én (szombaton) a II/571-es állami közúton található vasúti átjáró javítása miatt TELJESEN LE LESZ ZÁRVA az ún. "kisállomás". Ezért 7:00 órától 14:00 óráig a vasúti átjárón nem lehet áthajtani, az ipari zóna felől a buszállomáshoz a Bozita, ill. Perse felé vezető kerülő úton lehet eljutni. A Szlovák Vasutak köszönik a megértésüket.

Szerdán a koronavírus-fertőzöttek száma 53 új beteggel gyarapodott! Ezért mindenkitől felelősségteljes hozzáállást kérünk, mindenekelőtt tartsák be a higiéniai előírásokat és viseljék a zárt terekben az arcmaszkokat. Jelenleg a városi hivatalban folyamatban van az adók és a szemétilleték tavaszról nyárra elhalasztott befizetése. Felhívjuk ezért a figyelmet, hogy az ügyfélfogadó központba szintén csak szájmaszkban és alapos kézfertőtlenítés után lehet belépni! Megértésüket előre is köszönjük, vigyázzunk magunkra, egymásra.

Dátumok: 07.16., 07.30., 08.13., 08.27., 09.10., 09.24., 10.15., 10.29., 11.12., 11.26., 12.10.

Bővebben...

Az év első felében kialakult rendkívüli helyzet jelentősen kihatott Fülek idegenforgalmára is. A várban, amely a város leglátogatottabb nevezetessége, rendszerint március közepén kezdődik a turistaidény. A nemzeti kulturális műemlék a folyamatban lévő rekonstrukciós munkálatok miatt idén április 13-án nyitotta volna meg kapuit, azonban hasonlóan, mint a Városi Honismereti Múzeum, még mindig zárva tart. A koronavírus-járvány miatt elmaradt, illetve elnapolódott néhány rendezvény is – közöttük a közkedvelt Múzeumok és Galériák  Éjszakája, vagy a Füleki Várjátékok.

Bővebben...

Május 26-án, kedden, összeült Fülek válságstábja. A Központi Válságstáb és a Közegészségügyi Hivatal új rendelkezései alapján a koronavírus-ellenes intézkedések enyhítésén belül az alábbi határozatokat hozta:

Bővebben...

A kormány részéről hozott intézkedések enyhítésének negyedik fázisában lehetőséget kaptak az iskolafenntartók arra, hogy önkéntes alapon megnyissák az oktatási intézményeiket. Május 25-én, hétfőn, erről a témáról folytatott tárgyalást a város vezetése az iskolák igazgatóival.

Bővebben...

Az utóbbi két napban COVID-19 tesztelés folyt a füleki idősek otthonában. A 90 tesztelt személyből 43 volt az alkalmazott, 47 pedig a kliens.

Bővebben...

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben