• Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Vigadó (Fotó: Illés Gábor)
  • Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)
  • Városháza (Fotó: Városi archívum)
  • Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30
Ügyfélfogadó központ:
Hétfő: 7.30-12.00
Szerda: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-12.00

A Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége kéri a lakosokat, főleg az idős embereket, hogy legyenek elővigyázatosak a népszámlálás során. Egyes esetekben ismeretlen személyek telefonon szólítottak meg idős embereket, és népszámlálási asszisztensnek adva ki magukat, kérték a személyes adataikat.

Bővebben...

Tisztelt polgárok! A Középszlovákiai vízművek értesíti a lakosságot, hogy üledékmentesítést végez 8.00 - tól 15.00 óraig:

Bővebben...

"A szebb jövő csak egy kattintás" (átvéve a magyar nyelvű népszámlálási röplapról), mely által Ön is befolyásolhatja 10 évre szólóan az országunk és városunk jövőbeli fejlődési irányát. A népszámláláshoz most senkinek sem kell feladni az otthon kényelmét, és az elektronikus kérdőív kitöltése sem tart tovább 10 percnél. A kérdőív a www.scitanie.sk weboldalon vagy mobilapplikáció segítségével tölthető ki.

Bővebben...

Az erős havazás következtében fák dőltek ki a város több részén, mindenekelőtt a parkban. A nehéz hó és az elázott talaj pillanatnyilag is fokozott veszélyt jelent. A lakosok biztonsága érdekében ezért ideiglenesen lezárjuk a parkot a nyilvánosság elől. A város többi részéről a Közhasznú Szolgáltatások dolgozói fokokozatosan távolítják el a kidőlt fákat. A parkot az időjárási körülmények javulását és a balesetveszély lecsökkenését követően tesszük látogathatóvá. Megértésüket köszönjük.

Keddtől (február 9.) már 4 mintavételi hely működik a városban. Egyelőre az érdeklődőket 3 helyen előzetes bejelentkezés nélkül tesztelik.

Bővebben...

Ma (február 8.) megnyílt a harmadik mintavételi hely is Füleken. Az érdeklődőknek nem kell regisztrálniuk a tesztelésre.

Regisztrálás nélküli mintavételi pontok:

  • IVIMED s.r.o., Várfelső u. 2, hétfő - vasárnap: 10:00-18:00 óra (utolsó mintavétel 17:30-kor)
  • Bc. Viliam Greksa, Rázus u. 3, hétfő - szombat: 10:00-18:00 óra

Csak regisztrációval:

  • OCHRANA ZDRAVIA s.r.o., Várfelső u. 4, 09:00-17:00 óra.

Városunkban továbbra is két mintavételi pont működik. Az egyikre bárki ellátogathat, aki hajlandó kivárni a sorát, a másikra újabban már előre be kell jelentkezni az alábbi linken: www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php („Érdeklődöm az antigén tesztelés iránt“, kitölteni a formanyomtatványt, kiválasztani a mintavételi helyet és az időpontot).

Bővebben...

A COVID-19 tesztelés iránt érdeklődők városunkban két mintavételi helyen teszteltethetik magukat. Ezek a Várfelső utcában működnek. Nyitva tartanak a hét minden napján, a hétvégéken is. Az egyik nyitvatartása 10:00 - 18:00, a másiké 09:00 - 17:00 óra. Az utolsó mintavétel mindig fél órával a zárás előtt valósul meg. Mivel a gyerekek iskolába való hétfői (2021.2.8.) visszatérése az egyik szülő negatív tesztjéhez kötött, javasoljuk, hogy a szülők a hétvégi tolongás elkerülése miatt keressék fel minél előbb a mintavételi helyek valamelyikét.

A kormány határozata alapján 2021.2.8-án, hétfőn, Füleken is visszatérnek az első gyerekek az iskolákba. Elsőként az óvodások, az alapiskolák alsó tagozatos tanulói és a művészeti alapiskola alsó tagozatos életkorú, individuális oktatásban részesülő tanulói lépnek be (az ének szak és a fúvósok kivételével). Működnek a napközik és az iskolai étkezdék is. A gyerekek visszatérésének feltétele azonban a kormányrendelet szerint az, hogy a tanuló szüleinek egyike és az iskolai alkalmazottak 7 napnál nem régibb negatív teszttel rendelkezzenek. Az iskolai alkalmazottak tesztelését az iskolafenntartó biztosítja. A szülőknek becsületbeli nyilatkozatot kell leadniuk, hogy negatív teszteredménnyel rendelkeznek. Ellenkező esetben a gyermekük nem léphet be óvodába vagy iskolába. A szülők a Várfelső utcai mintavételi helyeken teszteltethetik magukat a hét minden napján (szombaton és vasárnap is) 10:00 - 18:00, illetve a másik szolgáltatónál 09:00 - 17:00 óra között.

A lakosság országos szűrésének keretén belül a füleki Várfelső utcai mintavételi hely üzemeltetője úgy döntött, hogy kibővíti a nyitvatartást. Így e hétvégével kezdődően a munkanapok mellett a mintavételi hely a hétvégéken is nyitva lesz. Az érdeklődők 10:00 és 18:00 óra között élhetnek ezzel a lehetőséggel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az utolsó mintavétel 17:30-kor történik.

A Városi Hivatal fogadóórái A Füleki Városi Hivatal értesíti az ügyfeleket, hogy 2021. január 25-től, hétfőtől, megnyílt az ügyfélfogadó központ az alábbi nyitva tartással:

Bővebben...

Január 18-tól 26-ig a kormány által elrendelt országos szűrés - tesztelés valósul meg Szlovákiában. A kijárási korlátozás kitolódik február 7-ig. Január 27-től csak január 18. és 26. között végzett, negatív eredményű antigén vagy PCR tesztelést követően lehet munkába járni, ill. a természetbe látogatni. A tesztelés alól kivételt képeznek a 15 évnél fiatalabb gyermekek, a 65. életévüket betöltött idős emberek, valamint azok, akik orvosi igazolással tudják bizonyítani, hogy az utóbbi 3 hónapban átvészelték a megbetegedést.

Bővebben...

„Ez idő tájt fokozatosan vissza kellett volna térnünk az iskolákba, de a pandémia továbbra is tart. Egyelőre tehát nem közölhetek örvendetes híreket a tanulók visszatérése felől az osztályokba" ‒ közölte tegnap (2021.1.11.) az oktatási miniszter. Az aktualizált Iskolába való visszatérés 2021 szerint, mely 2021.1.8-án lett közzétéve az oktatási minisztérium weboldalán, a minisztérium 2021.1.22-ig (péntek) az óvodákban továbbra is csak a kritikus infrastruktúrában dolgozó szülők és a munkájukat otthon végezni nem tudó szülők gyermekei részére javasolja a nevelő-oktató folyamat biztosítását. A fentiekből adódik, hogy a város azon terve, hogy megnyitja az óvodákat minden gyermek részére, egyelőre megvalósíthatatlan. Jó hír azonban, hogy az óvodák 2-2 osztályban megvalósuló működését csökkentett létszámban biztosító pedagógus és nem pedagógus személyzete tesztelésen esett át, és mindnyájan negatív eredménynek örvendhetnek.

Fülek önkormányzata úgy döntött, hogy a város mindkét óvodájában beindít két-két osztályt. A döntés a kritikus infrastruktúrában dolgozó szülők részéről érkezett visszajelzések alapján született. Az első gyermekek, melyek száma összesen 40, hétfőn, 2021.1.11-én térhetnek vissza a két óvoda magyar és szlovák osztályaiba. A többi gyermek belépési lehetőségének alakulása felől folyamatosan informálunk.

Füleken a miniszter és az iskolafenntartó határozata alapján a karácsonyi szünet idején, vagyis 2020.12.21-től 2021.1.8-ig szüneteltek az óvodák, alapiskolák, beleértve a művészeti alapiskolát is. Az aktuális járványügyi helyzet elbírálását követően, amely romló tendenciát mutat, az oktatási minisztérium 2021.1.4-én tervezetet terjesztett elő a tanulók iskolalátogatásának megújítására, és így eltolódik az iskolák megnyitása.

Bővebben...

A Jogsegély Központ füleki munkahelye értesíti az ügyfeleket, hogy tekintettel a 2020.12.31-én kelt kormányrendeletre törli a konzultációs időpontokat egészen 2021. február 4-ig. A berendelt ügyfelek új időpontot kapnak. Köszönjük a megértést.

A Losonci Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal tudatja, hogy az SZK Kormánya 2021.12.31-én hozott határozata értelmében 2021.01.04-től 2021.01.24-ig szünetelteti az ügyfélfogadást. A hivatal iktatója az alábbiak szerint tart szolgálatot:

Bővebben...

A Füleki Városi Hivatal értesíti a lakosságot és az ügyfeleit, hogy az SZK Kormánya 2020.12.31-én 808. sz. alatt hozott határozata által elrendelt kijárási tilalom miatt a 2021.1.1-jétől 2021.1.24-ig tartó időszakban az egész hivatal, beleértve az ügyfélfogadó központot is, zárva tart. Ez a rendkívüli intézkedés a jelenlegi rendkívül komoly járványügyi helyzetben a hivatal ügyfelei, dolgozói és családjaik egészségének védelmét szolgálja.

Bővebben...

A Füleki Városi Hivatal értesíti a lakosságot és az ügyfeleket, hogy a 2020.12.21-től 2020.12.25-ig tartó héten a hivatal, beleértve az ügyfélfogadó központot is, komoly járványügyi okok miatt zárva lesz. Halaszthatatlan anyakönyvi ügyek (pl. családtag elhalálozása, de nem aláírás-hitelesítés!) esetén a munkanapokon a 0915 352 364 telefonszámon elérhető lesz az ügyeletes anyakönyvvezető, akivel egyeztetni lehet a további eljárást. A hivatal 2020.12.28-tól, hétfőtől lesz ismét nyitva. Megértésüket köszönjük.

A város felhívja minden nem fizetö személy figyelmét, hogy aki még nem teljesítette az ingatlanadó-, kutyaadó-, közterület használatért járó adó- és a szemétilleték fizetési kötelezettségét a 2020-as évért ill. az elmúlt időszakért, hogy azt minél előbb rendezze az adó- és illetékgondnokkal szemben, mert a város a kinnlevöségeket adó-végrehajtási eszközzel fogja behajtani. Ezen végrehajtáson belül az illetékes rendörségnek módjában áll az adós személyek jármüvezetöi engedélyének bevonására az adókötelezettségük teljes befizetésének idejére.

Bővebben...

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben