• Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Vigadó (Fotó: Illés Gábor)
  • Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)
  • Városháza (Fotó: Városi archívum)
  • Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás
Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30
Ügyfélfogadó központ:
H.-Cs.: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

A mai napon a város azt az információt kapta a Losonci Regionális Közegészségügyi Hivataltól, hogy Füleken további négy pozitív eredményt mutattak ki a COVID-19 tesztelések. A negyedik fertőzöttet már tegnap is említettük a koronavírus komoly gyanújával. A többi három fertőzött a kórházi ápolás alatt álló 67 éves beteg családtagjai közül került ki. Mivel ketten a helyi szakközépiskola tanulói, az iskola a piros fázisba került, és bezárta kapuit szeptember 20-ig. A további teszteredmények még nem állnak rendelkezésünkre.

Ma délelőtt összeült a városi válságstáb, melyen részt vett a Losonci Regionális Közegészségügyi Hivatal képviselője is. Megerősítette, hogy három füleki esetében bebizonyosodott a gyanú, a negyedik esetben még nem ismert a hivatalos eredmény. Amint megtudhattuk, valószínűleg két gócpont létezik, s az első két eset összefüggésben van egymással. Náluk megállapítást nyert a fertőzés forrása is. A harmadik betegnél még kutatják a fertőzés eredetét.

Bővebben...

Fülek Város értesíti a lakosokat és a Városi Hivatal ügyfeleit, hogy 2020. augusztus 31-én (hétfőn) a Városi Hivatal műszaki okok miatt zárva tart. Megértésüket köszönjük.

Tisztelt polgárok! A Középszlovákiai vízművek értesíti a lakosságot, hogy:

Bővebben...

Tisztelt polgárok! A Közép-szlovákiai Energetikai Vállalat értesíti Önöket, hogy karbantartási munkák miatt szünetelni fog az áramszolgáltatás Füleken:

Bővebben...

A Szlovák Államvasutak értesítik Önöket, hogy 2020. július 25-én (szombaton) a II/571-es állami közúton található vasúti átjáró javítása miatt TELJESEN LE LESZ ZÁRVA az ún. "kisállomás". Ezért 7:00 órától 14:00 óráig a vasúti átjárón nem lehet áthajtani, az ipari zóna felől a buszállomáshoz a Bozita, ill. Perse felé vezető kerülő úton lehet eljutni. A Szlovák Vasutak köszönik a megértésüket.

Szerdán a koronavírus-fertőzöttek száma 53 új beteggel gyarapodott! Ezért mindenkitől felelősségteljes hozzáállást kérünk, mindenekelőtt tartsák be a higiéniai előírásokat és viseljék a zárt terekben az arcmaszkokat. Jelenleg a városi hivatalban folyamatban van az adók és a szemétilleték tavaszról nyárra elhalasztott befizetése. Felhívjuk ezért a figyelmet, hogy az ügyfélfogadó központba szintén csak szájmaszkban és alapos kézfertőtlenítés után lehet belépni! Megértésüket előre is köszönjük, vigyázzunk magunkra, egymásra.

Dátumok: 07.16., 07.30., 08.13., 08.27., 09.10., 09.24., 10.15., 10.29., 11.12., 11.26., 12.10.

Bővebben...

Az év első felében kialakult rendkívüli helyzet jelentősen kihatott Fülek idegenforgalmára is. A várban, amely a város leglátogatottabb nevezetessége, rendszerint március közepén kezdődik a turistaidény. A nemzeti kulturális műemlék a folyamatban lévő rekonstrukciós munkálatok miatt idén április 13-án nyitotta volna meg kapuit, azonban hasonlóan, mint a Városi Honismereti Múzeum, még mindig zárva tart. A koronavírus-járvány miatt elmaradt, illetve elnapolódott néhány rendezvény is – közöttük a közkedvelt Múzeumok és Galériák  Éjszakája, vagy a Füleki Várjátékok.

Bővebben...

Május 26-án, kedden, összeült Fülek válságstábja. A Központi Válságstáb és a Közegészségügyi Hivatal új rendelkezései alapján a koronavírus-ellenes intézkedések enyhítésén belül az alábbi határozatokat hozta:

Bővebben...

A kormány részéről hozott intézkedések enyhítésének negyedik fázisában lehetőséget kaptak az iskolafenntartók arra, hogy önkéntes alapon megnyissák az oktatási intézményeiket. Május 25-én, hétfőn, erről a témáról folytatott tárgyalást a város vezetése az iskolák igazgatóival.

Bővebben...

Az utóbbi két napban COVID-19 tesztelés folyt a füleki idősek otthonában. A 90 tesztelt személyből 43 volt az alkalmazott, 47 pedig a kliens.

Bővebben...

Amint azt az önkormányzat nemrégen jelezte, tekintettel a koronavírussal járó rendkívüli helyzetre, a város a háztartási hulladékot és helyi adókat érintő adókivetéseket későbbi időpontban fogja kikézbesíteni a lakosoknak. A hivatal dolgozói júliusban fogják azokat széthordani. Amennyiben azonban valaki korábban szeretne eleget tenni ennek a kötelezettségének, hogy ezáltal segítse a város gazdálkodását ebben a nehéz gazdasági helyzetben, megteheti azt már most is a városi hivatal ügyfélfogadó irodájában minden munkanapon 8:00 és 11:00 óra között. Köszönjük mindenkinek, aki ilyen felelősségteljes döntést hoz.

Tisztelt szülők, a Füleki Művészeti Alapiskolába szóló jelentkezési lapot, melyet itt (www.zusfilakovo.sk) lehet letölteni, elektronikusan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy postán a Základná umelecká škola - MAI, Záhradnícka 2a, 986 01 Fiľakovo címre mostantól folyamatosan, de legkésőbb a felvételi vizsga később az iskola honlapján és facebookján közzé tett napjáig kell eljuttatni.

Bővebben...

A Filbyt k.f.t. értesíti a lakosságot, hogy 2020 április 29-én, azaz holnap, 8 órától 16 óraig, a  karbantartási munkák miatt szunetelni fog a kazánház szolgáltatás a Kertész, Park, Hollého, Vasúti, Püspoki és Sládkovič utcákban, azért abban az idóben fűtés és melegvíz ellátása szunetel. Megértésüket köszönjük.

Tájékoztatjuk az óvodáskorú gyermekek szüleit, hogy a gyermekek óvodába történő beíratására a 2020/2021-es tanévre 2020. április 30-tól május 30-ig kerül sor elektronikus formában. Az óvodák honlapjáról vagy Facebook-oldaláról letölthetik az űrlapot - óvodai felvételi kérelmet, amelyet kitöltve - és egyelőre a gyermekorvosi igazolás nélkül - személyesen vagy postai úton juttathatnak el az Önök által választott óvodához. A gyermek óvodába való felvételének feltételeit az óvodák honlapján tesszük közzé. Bízunk benne, hogy hamarosan találkozunk.

A Központi Válságstábnak és a Közegészségügyi Hivatalnak a koronavírus terjedésének korlátozását érintő intézkedések enyhítésére hozott határozata alapján április 24-én, pénteken összeült Füleken is a válságstáb. Az intézkedések enyhítésének ún. „első fázisát“ érintő új rendelkezésekkel összefüggésben az alábbi intézkedéseket hozta:

Bővebben...

Tisztelt szülők! A jelenlegi helyzetre való tekintettel értesítjük Önöket, hogy az első évfolyamba való beiratkozás a gyermekek jelenléte nélkül valósul meg.

Bővebben...

Kedves szülők és jövendő elsősök! Meghívjuk Önöket az elsősök beíratkozására, amely 2020. április 29 - és 30-án (szerdán és csütörtökön) 14,00 - 17,00 óraig lesz az iskolaépület alsó szintjén, a gyermekek személyes jelenléte nélkül.

Bővebben...

Az SZK Kormányának az országban fennálló veszélyhelyzet 2020.4.8-tól 2020.4.13-ig tartó közlekedés- és tartózkodáskorlátozás általi kiterjesztését érintő 207. sz. határozata alapján a városi hivatal ügyfélfogadása április 8-án, szerdán, SZÜNETEL. A városi hivatallal a munkanapokon továbbra is telefonon vagy e-mailben lehet kapcsolatot teremteni.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben