Mesto Fiľakovo ako orgán územného plánovania podľa § 16 ods. 2) zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov a v súlade s § 19b ods. 1 písm. a) citovaného zákona oznamuje verejnosti, fyzickým a právnickým osobám začatie obstarávania nového Územného plánu mesta Fiľakovo.

Navrhované zámery, požiadavky a podklady môžete predložiť písomne najneskôr do 31.1.2023 na Mestský úrad vo Fiľakove, oddelenie výstavby, ŽP a stratégie rozvoja, referát stratégie a rozvoja.
Písomné podnety môžu byť zaslané aj elektronicky na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .

Mesto Fiľakovo obstaráva nový územný plán s cieľom získať dokument, ktorý komplexne rieši priestorové usporiadanie a funkčné využívanie územia, zosúlaďuje záujmy a činnosti ovplyvňujúce územný rozvoj, životné prostredie a ekologickú stabilitu a ustanovuje regulatívy priestorového usporiadania a funkčného využívania územia.

Po schválení sa nový územný plán mesta stane záväzným dokumentom pre mesto, občanov mesta a ostatných účastníkov procesu povoľovania a realizácie plánovaných zámerov územného rozvoja mesta.

Mgr. Attila Agócs, PhD.
primátor mesta