Porozprávali sme sa s Richardom Konczom, jedným z nových posíl fiľakovského kádra.

Napriek tomu, že ste nedávno oslávili iba 20. narodeniny, s futbalom máte bohaté skúsenosti.
Po skúsenostiach v mládežníckych mužstvách som nastúpil hrať za Veľký Krtíš, z ktorého pochádzam. Potom som prešiel do Rakytoviec a Slovenských Ďarmôt, odkiaľ som prestúpil do Fiľakova.

Síce ste sa u nás zatiaľ príliš nestihli „ohriať“, ako zatiaľ ale hodnotíte pôsobenie v FTC?
Jednoznačne pozitívne, cítim sa tu veľmi dobre. Páčia sa mi podmienky, je to tu na vyššej úrovni. Prísť bolo dobré rozhodnutie. Ak budú so mnou spokojní, rád tu ostanem aj do budúcna.

Koronakríza zasiahla prípravu, nakoľko tréningy boli zakázané. Pocítili ste to na svojej kondícii či výkonoch?
Kondícia je základ, ktorý potrebujem pre svoju hru. Nemohol som preto poľaviť, aj keď som nemohol trénovať s mužstvom. Chodil som veľa behávať, trénoval som s loptou, aby som v lete vedel naskočiť. Napriek tomu som sa síce cítil troška slabšie, ale potom sme mali kvalitné a časté tréningy, takže si myslím, že som kondične opäť v pohode.

Ako hodnotíte vaše doterajšie výkony v dvoch odohratých zápasoch? Výkon mužstva i váš osobný.
Každý vie, že nás je málo. Tréner nemá jednoduché vyskladať káder. Musí plátať jednotlivé pozície, čo napokon nie je ani pre nás hráčov jednoduché, hrať na neobvyklých postoch. Ale myslím si, že bojovnosť a taktiku sme v oboch zápasoch zvládali. So Štiavnicou sme mali smolu na začiatku, kedy sme po chybe dostali gól. Potom sme ale zabojovali a získali sme aspoň bod. V Lučenci som sa zranil, preto som nevedel mužstvu pomôcť tak, ako by som chcel. Všetkých nás tiež bude mrzieť penalta, ktorú asi ani nemusím komentovať. Mohli sme ale dotiahnuť lepšie niektoré situácie a dať gól. Dúfam, že v ďalšom zápase zabojujeme, bude aj šťastie viac na našej strane a podarí sa nám získať vytúžené body.