Prečítajte si rozhovor s Ľubomírom Šimkovičom, asistentom trénera A mužstva a trénerom futbalovej mládeže U-15 FTC.

Vašou doménou v športovom živote Fiľakova je dlhoročne práca s mládežou. Aktuálne ale pôsobíte aj ako asistent trénera A mužstva. Našli ste sa v tejto funkcii?
O pomoc ma vedenie FTC požiadalo už v minulom roku, nakoľko prvý tréner si dorába licenciu. Pristúpil som na to veľmi rád, ale mojou prioritou ostáva naďalej mládež.

Ako hodnotíte momentálne situáciu v A mužstve?
Situáciu poznačil najmä koronavírus. Tri mesiace bez futbalu je veľmi veľa. Zahraniční hráči odišli a, okrem Dejana, sa nevrátili. Je tu preto určité oslabenie. Síce sme sa snažili doplniť káder slovenskými hráčmi, ale v tomto regióne to nie je jednoduché. Káder preto považujem za slabší ako obvykle, ale s takýmito problémami sa boria všetky mužstvá.

Ako hodnotíte prípravné zápasy?
Neboli sme spokojní ani my, ani diváci. Verím, že v priebehu majstrovských zápasov sa nám podarí mužstvo skĺbiť a uhráme dobré výsledky.

V čom vidíte najväčšie slabiny tímu?
Ako som spomínal, najväčšie problémy máme vpredu. Nemáme dostatočne kvalitných útočníkov, nedávame dosť gólov. V poslednom čase však robíme chyby už aj vzadu.

Ako ste hovorili, vašou prioritou ostáva práca s mládežou. Aká je situácia tam?
V ostatnej, nedohratej sezóne, sme mali celkom vyvážené mužstvo U-15. Skončil tam ale ročník, ktorý postúpil do dorastu, preto musíme mužstvo dobudovať. Prišli k nám chlapci z U-13, ale situácia nie je ružová ani tam. Máme úzky káder, niektorí kvalitní hráči nám odišli do Lučenca, kde sa hrá I. liga. Je to pochopiteľné, ak chcú napredovať, musia hrať vyššiu súťaž. Snažíme sa teraz káder doplniť o hráčov z okolitých mužstiev.

Aké sú vaše ciele do tejto sezóny?
Určite by sme chceli skončiť v prvej polovici. V týchto kategóriách však až tak nezáleží na umiestnení, dôležitejšie je, aby napredovali a učili sa futbalu.