Mesto Fiľakovo v zmysle zákona č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov vypracovalo aktualizáciu Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Fiľakovo (KPSS) na roky 2023-2027.

Súčasná sociálna situácia skupín obyvateľov  je rôzna. Samospráva je zo zákona povinná poskytovať určité druhy sociálnych služieb a hľadať možnosti, aby vytvorila podmienky na zlepšenie sociálnych služieb  a odstraňovanie príčin sociálnej nerovnosti v spoločnosti. Dobre fungujúca sociálna sieť je potrebná na to, aby bolo možné zasiahnuť všade tam, kde sa človek z objektívnych dôvodov dostal do neriešiteľnej situácie alebo tam, kde je pomoc spoločnosti nevyhnutná.

Aktualizácia KPSS je zameraná na prepracovanie dokumentu tak, aby bol v súlade so zákonom o sociálnych službách.

Pri aktualizácii sa vychádzalo aj z dotazníkov súvisiacich s KPSS, ktoré boli doručené mestu v stanovenom období a strategických dokumentov mesta Fiľakovo.

Do 20.06.2022 (vrátane) uvítame Vaše názory, pripomienky a návrhy k aktualizácii KPSS. V listinnej podobe je materiál prístupný na Mestskom úrade, Radničná 25, Fiľakovo.

Pripomienky je možné zasielať:

Komunitný plán sociálnych služieb - NÁVRH [PDF, 6,2 MB]