Fanúšikovia festivalu UDVart sa môžu tešiť na netradičné, predbežné extra podujatie vo Fiľakove. Dňa 23. apríla sa na pódiu UDVartu na nádvorí Mestského vlastivedného múzea, ktoré je zároveň miestom konania letného festivalu, predstaví skupina Kiscsillag z Maďarska a skupina Jóvilágvan zo Slovenska. Koncerty, ktoré sú jarnou predbežnou akciou UDVartu, popritom znamenajú začiatok predaja permanentiek na júlový festival.

Kiscsillag je alternatívna rocková skupina, ktorú spoluzaložil András Lovasi. Spevák a textár kapely Kiscsillag bol aj pôvodným zakladajúcim členom skupiny Kispál és a Borz. Domácim návštevníkom festivalu je známe aj meno formácie Jóvilágvan zo Štúrova, ktorá už vystúpila na festivale UDVart aj v roku 2017.

Mestské kultúrne stredisko tento rok od 1. do 3. júla organizuje tradičný festival UDVart, ktorý je nielen multižánrovým, ale aj multikultúrnym umeleckým festivalom. Predaj trojdňových permanentiek v predpredaji sa začína už teraz, v apríli, a zakúpiť si ich môžete 23. apríla na jarnom predbežnom podujatí UDVart. Tí, ktorí si zakúpia vstupenky na koncerty, si môžu do konca apríla kúpiť trojdňovú permanentku na júlový festival UDVart za polovicu. Vstupenka na koncert Vás zároveň oprávňuje na zľavu na permanentky, ktoré sa začnú predávať od mája, takže sa oplatí zúčastniť predbežného podujatia UDVart, ktoré sa uskutoční 23. apríla na nádvorí múzea vo Fiľakove. Brány sa otvoria o 18.00 hod.
V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty uskutočnia v Mestskom kultúrnom stredisku.

Viac informácií o aprílových koncertoch a júlovom festivale UDVArt: facebook.com/udvartfest

Vstupenky na aprílové koncerty: www.kultura.filakovo.sk

Permanentky na júlový UDVart: www.udvartfestival.com

UDVart - Kiscsillag Plagát