Od tohto roka je na Slovensku povinné separovanie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu. Vo Fiľakove bude na tento účel prebiehať od pondelka 25.10. do konca novembra prvá fáza doručovania kompostérov do rodinných domov. Každému rodinnému domu (každé súpisné číslo) prináleží jeden kompostér.

AKO ZÍSKAM KOMPOSTÉR?

V prvej etape (25.10. – 30.11.) budú kompostéry dostupné na zbernom dvore (Ratkarska cesta) v nasledujúcich časoch: po – ut – štv – pia: 08:00-14:00 hod; str.: 08:00-17:00 hod. V uvedených hodinách je možné prísť na zberný dvor osobne, preukázať sa občianskym preukazom a podpísať preberací protokol, na základe ktorého vám bude kompostér bezplatne vydaný.

ČO AK SI NEVIEM PO KOMPOSTÉR PRÍSŤ OSOBNE?

V prvej etape bude možné požiadať o doručenie kompostéra priamo domov. Tí, ktorí nemajú auto a nemajú možnosť si kompostér sami vyzdvihnúť, môžu o doručenie požiadať telefonicky na čísle 0907 994 318 v rovnakých časoch (po - ut - štv - pia: 08:00-14:00 hod; str.: 08:00-17:00 hod) či mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Pracovníci VPS budú následne kompostéry bezplatne doručovať každú stredu medzi 08:00 a 18:00 hod; po vzájomnej dohode. Pri preberaní na domácej adrese bude rovnako nutné preukázať sa občianskym preukazom a podpísať preberací protokol.

ČO DOSTANEM PO PODPISE PROTOKOLU?

Po podpísaní preberacieho protokolu Vám bude odovzdaný 600-litrový skladací kompostér spolu s manuálom správneho kompostovania v slovenskom aj maďarskom jazyku.

Kompostéry sú určené na zhodnocovanie kuchynského odpadu v rodinných domoch. VPS bude popri tom aj naďalej odvážať doteraz zbieraný záhradný odpad (lístie, konáre...). Systém zberu kuchynského odpadu z bytových domov bude spustený v budúcom roku.