Milí rodičia, budúci prváčikovia! Pozývame Vás na zápis detí do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční v dňoch 29. a 30. apríla 2020 v budove našej školy od 14.00 do 17.00 hod.

Svoje dieťa môžete zapísať na našu školu dvomi spôsobmi:

  1. Na zápis môžete prísť osobne - BEZ DIEŤAŤA, priniesť jeho rodný list.
  2. Svoje dieťa môžete zapísať ONLINE - prostredníctvom našej webovej stránky zsfarfi.edupage.org.
    Online prihlasovanie bude spustené od 20.4.2020.

Rodič pri zápise oznamuje, či bude dieťa navštevovať etickú výchovu alebo náboženskú výchovu.


Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.
Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky

Ak rodič/zákonný zástupca dieťaťa požiada školu o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasti žiadosti zákonného zástupcu, ktorými sú odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebudú pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Predčasné zaškolenie žiakov

Ak rodič/zákonný zástupca dieťaťa požiada školu o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasti žiadosti zákonného zástupcu, ktorými sú súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebude vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Rozhodnutie o prijatí

V prípade, ak má riaditeľ školy k dispozícii všetky požadované dokumenty, rozhodne o prijatí dieťaťa do 30. júna 2020. V prípade, ak nemá riaditeľ školy k dispozícii všetky požadované dokumenty, rozhodne o prijatí dieťaťa najneskôr do šiestich týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

V prípade akýchkoľvek otázok, týkajúcich sa zápisu do 1. ročníka alebo ak s nami potrebujete niečo prekonzultovať, môžete nás kontaktovať:
e-mailom Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
telefonicky 0908 947 778
cez messenger ZŠ Farská lúka

Mgr. Marian Bozó
riaditeľ školy

Zápis do 1. ročníka - ZŠ, Farská lúka 64/A, Fiľakovo [PDF, 94 kB]