Milí rodičia budúcich prváčikov! Pozývame Vás na zápis detí do 1. ročníka! Vzhľadom na aktuálnu situáciu Vám oznamujeme, že zápis do 1. ročníka sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí.

Ponúkame Vám dve možnosti zápisu detí do 1. ročníka:

A. Možnosť zapísať dieťa do 1. ročníka formou ONLINE ZÁPISU. Môžete ho vykonať z domu. Je to veľmi jednoduché, bezpečné a pohodlné. Zápis online je možný kedykoľvek od 15. apríla do 30. apríla 2020.
Postupujte nasledovne:
1. otvorte si stránku našej školy: https://zsskolfi.edupage.org
2. kliknite na logo: Zápis do 1. ročníka ONLINE
3. vyplňte novú prihlášku a odošlite

B. Možnosť zapísať dieťa do 1. ročníka OSOBNE v škole. Táto možnosť je pre rodičov, ktorí nemajú prístup na internet, alebo majú iný dôvod zapísať dieťa do školy osobne. Zápis osobne sa bude konať v dňoch 29.-30. apríla 2020 v čase od 14,00 hod. do 17,00 hod. v hlavnej budove školy.
V tomto prípade je potrebné doniesť:
1. RODNÝ LIST DIEŤAŤA
2. OBČIANSKY PREUKAZ rodiča/zákonného zástupcu dieťaťa
V prípade osobného zápisu dieťaťa do školy Vás žiadame o dodržanie hygienicko-epidemiologických opatrení (rúško, rukavice, vlastné pero).


Ďalšie informácie:

Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2020.

Odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky:

Ak rodič/zákonný zástupca dieťaťa požiada školu o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Predčasné zaškolenie žiakov:

Ak rodič/zákonný zástupca dieťaťa požiada školu o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebude vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne.

Vážení rodičia!

Všetky informácie ohľadom zápisu do 1. ročníka nájdete na stránke našej školy: https://zsskolfi.edupage.org.

Nájdete tam aj tlačivá Žiadosť o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky a Žiadosť o predčasné zaškolenie žiaka.

V prípade akýchkoľvek otázok, týkajúcich sa zápisu do 1. ročníka, alebo ak potrebujete s nami niečo prekonzultovať nás kontaktujte:
e-mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
telefonicky na: 0911 932 188 alebo 047 43 81 895

S úctou

Mgr. Štefan Ujpál
riaditeľ školy

Zápis do 1. ročníka - ZŠ, Školská 1, Fiľakovo [PDF, 143 kB]