V pondelok 9. marca zasadol krízový štáb vo Fiľakove. Na základe najnovších medializovaných informácií, ako aj usmernení Ministerstva vnútra SR, prijíma mesto nasledovné opatrenia, ktoré budú v platnosti od dnes 9.3.2020 po dobu 10 dní, t.j. do 19.3.2020:

Mesto zároveň dôrazne apeluje na svojich zamestnancov, rodičov detí navštevujúcich školské a predškolské zariadenia v meste, všetkých obyvateľov mesta ako i ostatných ľudí pôsobiacich a zdržiavajúcich sa na území Fiľakova, ktorí počas posledných 10 dní navštívili talianske oblasti postihnuté koronavírusom, t.j. oblasti Emilia-Romagna, Lombardia, Piedmont a Veneto, aby v záujme zamedzenia prípadného šírenia vírusu ostali počas 14-tich dní od svojho príchodu v domácej karanténe.
V súlade s rozhodnutím Úradu verejného zdravotníctva SR sú tiež od 6.3.2020 až do odvolania zakázané návštevy klientov v zariadeniach sociálnych služieb, vrátane Nezábudky n.o. vo Fiľakove. V prípade vážnych dôvodov (zhoršený zdravotný stav klienta, potreba styku s príbuznými) budú zamestnanci zariadenia kontaktovať príbuzných klientov telefonicky.

Krízový štáb mesta je naďalej v pohotovosti a monitoruje situáciu na Slovensku. Zasadať bude operatívne v prípade objavenia sa akýchkoľvek nových skutočností súvisiacich s koronavírusom.

Odporúčania pre obyvateľov:

Ako znížiť riziko infekcie koronavírusom [PDF, 232 kB]

Odporúčania pre ľudí prichádzajúcich z oblastí výskytu ochorenia Covid-19 [PDF, 69 kB]

Čo robiť, ak cestujete z oblastí nákazy novým koronavírusom a objaví sa u Vás teplota, kašeľ alebo dýchavičnosť? [PDF, 37 kB]