V piatok 27. mája o 17.00 hod. sa uskutoční vo Fiľakove prvé podujatie tretieho ročníka cyklu podujatí venovaných klasickej hudbe pod názvom Hudobné ročné obdobia. Organizátorom série podujatí je Mestské kultúrne stredisko.

Hosťami Jarného koncertu vážnej hudby sú flautistka Tünde Jakab a harfista Michal Matejčík, ktorí sú národne i medzinárodne uznávanými interpretmi s mnohými profesionálnymi úspechmi.

Tünde Jakab sa do profesionálneho diania zapojila už v trinástich rokoch, keď na pôde bratislavskej Reduty vystúpila s orchestrom Slovenskej filharmónie. V januári 2011 debutovala v Zlatej sále viedenského Musikvereinu, kde vystúpila po boku speváckej legendy, sopranistky Renate Holmovej. Pôsobila ako prvá flautistka Štátneho divadla v Košiciach, vo viedenskom orchestri Salonorchester Alt-Wien ako aj Resindezorchester Wien. Štúdium ukončila na Univerzite hudby a divadelných umení v Grazi. V súčasnosti sa venuje hlavne sólistickej činnosti.

Michal Matejčík študoval na Štátnom konzervatóriu v Bratislave a na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien vo Viedni. Počas štúdia dostával angažmány ako orchestrálny hráč do orchestrov ako RSO Wien, Recreation Graz, a Pacific Music Festival Orchestra v Japonsku, v ktorom ako prvý zastupoval Slovensko. Pôsobí ako sólový, orchestrálny a komorný hráč, okrem toho komponuje. Od roku 2011 sa snaží integrovať harfu do popovej a elektronickej hudby. Britského speváka Georgea Michaela sprevádzal na jeho „Symphonica Tour“ a bol hosťom na koncerte skupiny Depeche Mode vo Viedni.

Na koncerte klasickej hudby vo Fiľakove zaznejú okrem iného diela Belliniho, Donizettiho a Debussyho a duo umelcov predvedie aj vlastné skladby. Nádherne sa dopĺňajúce melódie flauty a harfy spolu sľubujú magický zážitok.

Sériu podujatí pod názvom Hudobné ročné obdobia podporuje Fond na podporu kultúry národnostných menšín.

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji online na www.kultura.filakovo.sk, alebo osobne v MsKS.

Dátum a čas: 27. máj 2022, 17:00  
Miesto: Fiľakovo, Mestské kultúrne stredisko

Jarný koncert vážnej hudby - Plagát