Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove odštartuje druhý ročník série koncertov pod názvom Hudobné ročné obdobia, ktorých cieľom je prostredníctvom komorných koncertov priblížiť návštevníkom krásy vážnej hudby.

Počas roka sa uskutočnia štyri komorné koncerty, z ktorých tri sa realizujú ako samostatné podujatia a jeden ako podprogram letného umeleckého festivalu, kde sprostredkujeme tento žáner hudby aj tým, ktorí by samostatný koncert klasickej hudby inak nenavštívili. V roku 2020 v programe Hudobných ročných období sa uskutočnia koncerty flauta-klavír, harfa-husle, saxofónové kvarteto a klavírny koncert.  

Zimné obdobie začína koncertom dua flauta-klavír v Mestskom kultúrnom stredisku vo Fiľakove. 14-ho februára so začiatkom o 17:00 hodine sa návštevníci môžu tešiť hudbe flautistky Tünde Jakab a klaviristu Petra Valentoviča. Členovia dua sú uznávanými hudobníkmi doma i v zahraničí.

Tünde Jakab sa narodila v Košiciach v hudobníckej rodine. Do profesionálneho diania sa zapojila už v trinástich rokoch, kde na pôde bratislavskej Reduty vystúpila s orchestrom Slovenskej filharmónie. Odvtedy sa uviedla na mnohých pódiách doma i v zahraničí, hrala pod taktovkou Ondreja Lenárda, Igora Dohoviča a Fritza Bruckera. V januári 2011 debutovala v Zlatej sále viedenského Musicverinu, kde vystúpila po boku speváckej legendy, sopranistky Renate Holmovej.
Peter Valentovič začal svoju úspešnú kariéru ako klavirista a korepetítor. Študoval na Konzervatóriu v Bratislave. Ako sólista debutoval v Slovenskej filharmónii so Symfonickým orchestrom Konzervatória v Bratislave Prvým klavírnym koncertom D. Šostakoviča. Prvý symfonický koncert dirigoval ako 20-ročný, prvú operu ako 21-ročný. Peter Valentovič patrí vďaka svojej muzikalite, flexibilite a repertoárovej všestrannosti k medzinárodne žiadaným slovenským umelcom.
V ich podaní v rámci zimného koncertu odznejú skladby od F. Dopplera, C. Debussyho, F. Borneho, P. Valentoviča, M. Mowera.  

Jarný koncert sa uskutoční v máji, kde na harfe bude hrať Michal Matejčík. V júli na umeleckom Festivale UDVart vystúpi zoskupenie Saxophone Syncopators (saxofónové kvarteto) a posledný koncert v rámci tejto série odohrá Miki Skuta (klavír).
Organizátori prostredníctvom série koncertov a v spolupráci s umelcami ponúkajú na každé ročné obdobie kultúry zážitok pre záujemcov. Hosťami prvého ročníka projektu Hudobné ročné obdobia v roku 2019 boli: sláčikové kvarteto Beliczay Quartet, Jordana Palovičová (klavír) a Ivan Palovič (viola), Štefan Szabó (gitara) a Ján Fiala (vibrafón), husľové duo Štefan Reiter a István Reiter. Sériu podujatí Hudobné ročné obdobia z verejných zdrojov podporuje Fond na podporu umenia.