Dobrovoľní hasiči mesta Fiľakovo mali opäť sviatok. Po tom, čo počas Dní mesta dostali novú zbrojnicu, sa najnovšie môžu tešiť aj z nového zásahového vozidla. V utorok 27. augusta im ho pred budovou radnice odovzdala ministerka vnútra Denisa Saková.

Zásahové vozidlo Iveco Daily získali dobrovoľní hasiči vo viacerých samosprávach v rámci projektu ministerstva vnútra, ktorý sa realizuje vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Vo Fiľakove sa na jeho odovzdávaní okrem ministerky zúčastnili aj štátny tajomník ministerstva obrany Marián Saloň, generálny sekretár Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Vendelín Horváth a riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Dušan Sľúka.

Do radov našich dobrovoľných hasičov priniesla správa o novom vozidle radosť. „Dodnes sme mali veľkokapacitnú cisternu Tatra 148, ktorá je špecializovaná na lesné požiare. Tiež striekačku Avia s nádržou na 1800 litrov vody, ktorú sme rovnako zdedili. Naša technika už nie je najmladšia a často je dlhšie servisovaná, preto bude pre nás nové Iveco Daily veľkým pomocníkom,“ vyjadril sa predseda fiľakovských dobrovoľníkov Marian Mesiarik s tým, že po získaní zásahového vozidla, protipožiarneho vozíka a nového sídla majú už vhodné podmienky i techniku na svoju všestrannú činnosť.

Kľúče od Iveca prevzali hasiči z rúk ministerky vnútra Sakovej. „Dobrovoľní hasiči sú veľakrát na mieste požiaru skôr, ako naši profesionáli a často im pri ťažkých výjazdoch držia chrbát. Patrí im za to obrovské „ďakujem“, pretože to robia nezištne a častokrát na úkor času, ktorý by inak mohli tráviť so svojimi rodinami,“ povedala na margo dobrovoľných hasičov ministerka počas slávnosti. V rámci svojho programu neskôr navštívila aj novú hasičskú zbrojnicu a miestnu policajnú stanicu.

Klaudia Mikuš Kovácsová
hovorkyňa mesta