Tekintettel a koronavírussal kapcsolatos aktuális helyzetre, amikor a járási székhelyen, Losoncon is megjelent a COVID-19 megbetegedés első igazolt esete, Fülek önkormányzata további intézkedéseket hozott lakosainak védelmére.

Holnaptól, március 26-tól, rendszeresen minden hétfőn és csütörtökön délelőtt fogadja a rászoruló idős emberek élelmiszer vásárlási megrendeléseit a 0905 258 367 telefonszámon. Rászoruló időseknek azok a 65 év feletti nyugdíjasok tekinthetők, akik nem részesülnek gondozó szolgálatban, és nem élnek közös háztartásban további 50 év alatti családtagokkal, akik biztosítani tudnák számukra a bevásárlást. A városban 248 olyan idős embert tartanak számon, akiknek valamelyik családtagjuk biztosítja a gondozást, további 30 lakos van elhelyezve a Nefelejcs nonprofit szervezet által működtetett idősek otthonában, valamint 24 személyt a város részesít gondozó szolgálatban a Nefelejcs által.  Ezekre az idős emberekre nem vonatkozik a város újonnan bevezetett szolgáltatása. A bevásárlások megrendelésének pontos folyamatát és a regisztrációs űrlapot mellékelten közöljük.

A város vezetése a városi tanács tagjaival történt megegyezést követően úgy döntött, hogy elhalasztja a helyi adókat és illetékeket érintő határozatok kézbesítésének időpontját is 2020 júliusának elejére. Így a az ingatlanadó és a háztartási hulladék illetékének első részletét az adózók csak a határozat kézbesítését követő 15. nappal lesznek kötelesek befizetni, ami valamikor július második felében lesz. Ezzel az intézkedéssel az önkormányzat két célt követ. Egyrészt átmenetileg enyhíteni a járvány negatív gazdasági hatását Fülek lakosainak életére, valamint a városban vállalkozói tevékenységet folytató cégekre. Másrészt az intézkedésnek köszönhetően a lakosoknak nem kell elhagyniuk az otthonukat, és kitenni magukat annak a veszélynek, amely az adók befizetése miatti városi hivatalba történő látogatásukkal járhatna.

Mikuš Kovácsová Klaudia

A Fülek város lakosságának rizikós csoportjait (nyugdíjasokat) érintő élelmiszer-házhozszállítás szabályai [PDF, 410 kB]

Regisztrációs űrlap szolgáltatás nyújtására - élelmiszer vásárlás [PDF, 199 kB]