• Füleki vár állami műemlék

  Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Vigadó

  Vigadó (Fotó: Illés Gábor)

 • Berchtold-kastély

  Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Városi Park

  Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor

  A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Nógrádi Turisztikai Információs Központ

  Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)

 • Városháza

  Városháza (Fotó: Városi archívum)

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Ügyfélfogadó központ:
Hétfő-Csütörtök: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Tekintettel a koronavírussal kapcsolatos aktuális helyzetre, amikor a járási székhelyen, Losoncon is megjelent a COVID-19 megbetegedés első igazolt esete, Fülek önkormányzata további intézkedéseket hozott lakosainak védelmére.

Bővebben ...

Március 19-től Fülek Város háztartások százaiba juttatott el pamutszövetből varrt védőmaszkokat. Ezen a héten további ezer darabot kézbesítenek ki.

Bővebben ...

Füleken nagy fociünnepre készülnek. Több mint három évtized múltán első ligás csapat jön a városba. A Slovnaft Cup harmadik fordulójában a sárga-kékek a dunaszerdahelyi DAC csapata ellen játszanak. A szervezők több mint kétezer szurkolót várnak.

Bővebben ...

Fülek lakosai a város három helyén új ruha- és cipőgyűjtő konténereket találhatnak. A Humana cég képviselői szeptember 12-én, csütörtökön, helyezték el azokat az Ifjúság utcában (a Filbyt előtt), a Papréten (a Közhasznú Szolgáltatások előtt) és a Sládkovič utcában (a Park utcai kereszteződésben).

Bővebben ...

A füleki önkéntes tűzoltók ismét ünnepelhettek. Azt követően, hogy a városnapok alatt új szertárt adták át számukra, most már egy új gyorsbeavatkozó tűzoltóautónak is örvendezhetnek. Augusztus 27-én a városháza előtti téren vehették át Denisa Saková belügyminisztertől.

Bővebben ...

A Koháry téren áthaladókat már néhány napja egy új attrakció fogadja. II. Koháry István gróf bronz mellszobrát a Palóc Napok alatt leplezték le.

Bővebben ...

Az önkéntes tűzoltóknak új székhelye van. A város felújította számukra a Filbyt városi lakáskezelő vállalat garázshelyiségeit. Az önkormányzat csaknem 30 ezer eurós támogatást hívott le erre a célra az SZK Belügyminisztériumától. Az új tűzoltószertárt a Városnapok alkalmával adták át.

Bővebben ...

A város ez évben is folytatja a helyi utak felújítását és a járdák helyreállítását. A járdaépítések már folyamatban vannak, az aszfaltozások pedig a közeli hetekben veszik kezdetüket.

Bővebben ...

A Füleki Városi Hivatal épületére további rekonstrukció vár, melyre a 2016-tól tartó, fokozatosan megvalósuló, szisztematikus felújítási folyamaton belül kerül sor. Egy újabb minisztériumi támogatásnak köszönhetően néhány hét múlva további szociális helyiségek felújításába kezdenek. Az utóbbi években a város több mint 123 ezer eurót ruházott be a hivatal székhelyébe. A városvezetésnek azonban egyéb tervei is vannak a történelmi épülettel.

Bővebben ...

A város vezetése június 20-án átadta a Mocsáry Lajos Alapiskola felújított helyiségeit. A hátrányos környezetből származó gyermekek inkluzív oktatását fogják szolgálni.

Bővebben ...

A város négy évig tartó intenzív munkája meghozta a gyümölcsét. Június 6-án délután átadták a Füleki Városi Művelődési Központ, közismert nevén a Klub, felújított épületét.

Bővebben ...

Fülek önkormányzata új, jogi tanácsadásra irányuló projektet indított. A szociálisan hátrányos helyzetű lakosok lakáshelyzetének megoldásában nyújt majd segítséget. A projekt célja, hogy segítséget kapjanak azok az emberek, akik gyakran az alacsony szintű jogtudatuk miatt árverésen veszítik el lakásukat.

Bővebben ...

Az önkormányzat befejezte az egyik kulcsfontosságú projektjét. Az egykori Haraszt-hegyi kőbányában inert hulladék lerakóhelyet nyitottak. Az építési-bontási hulladékot eddig Losoncra szállították.

Bővebben ...

Füleken két évtized után változás állt be a város főellenőri tisztségében. Estefán Lászlót a következő hat évre Mihály Judit váltja fel.

Bővebben ...

A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark megvédte címét. Megkapta a zöld kártyát, aminek köszönhetően újabb négy évig marad az UNESCO védnöksége alatt. A működtetését biztosító salgótarjáni és füleki koordinátorok javaslatokat kaptak a térség turisztikai lehetőségeinek továbbfejlesztésére.

Bővebben ...

Fülek új pályázatot készül benyújtani a vár komplex felújítására. Több mint 400 ezer euróra pályázik az SZK Kulturális Minisztériumánál. A pályázat a középső vár és a fellegvár részeinek helyreállítására irányul. Ennek köszönhetően a műemlék további részei válnának hozzáférhetővé a látogatók számára, és egy egyedülállónak számító kilátótorony is felépülhetne.

Bővebben ...

A helyi közutak téli karbantartása minden évben komoly erőpróba elé állítja az önkormányzatokat. Ez évben annál inkább, hogy az új törvény alapján a város kötelessége lett a hó eltakarítása az összes járdáról, ami Fülek esetében 27,3 km-t jelent. A Közhasznú Szolgáltatások (VPS) ezért speciális munkacsapatot hozott létre, új technikát vásárolt, és a város együttműködésre lépett a Besztercebányai Regionális Útkezelő Vállalattal is.

Bővebben ...

Újévtől Fülek alpolgármesteri tisztségét új személy tölti be. Kerekes Lászlót az alpolgármesteri székben a helyiek által sokéves városi képviselőként és az FTC elnökeként ismert Visnyai Attila váltja fel.

Bővebben ...

Fülek utcái az utóbbi hetekben négy új buszmegállóval gazdagodtak. Az önkormányzat saját költségére cserélte ki a kopottas régi szerkezeteket modern, üvegezett bódékra. A jövőben tovább szaporodik a számuk.

Bővebben ...

Fülek önkormányzata csatlakozik a helyi polgárőrségeket érintő új pályázati felhíváshoz. Így ezt követően a város utcáin két új tag is járőrözhetne. A projekt pénzt takarít meg a város költségvetésében és javít a polgárőrök munkakörülményein.

Bővebben ...

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben