• Füleki vár állami műemlék

  Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Vigadó

  Vigadó (Fotó: Illés Gábor)

 • Berchtold-kastély

  Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Városi Park

  Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor

  A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Nógrádi Turisztikai Információs Központ

  Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)

 • Városháza

  Városháza (Fotó: Városi archívum)

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30
Ügyfélfogadó központ:
Hétfő: 7.30-12.00
Szerda: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-12.00

Tekintettel a koronavírussal kapcsolatos aktuális helyzetre, amikor a járási székhelyen, Losoncon is megjelent a COVID-19 megbetegedés első igazolt esete, Fülek önkormányzata további intézkedéseket hozott lakosainak védelmére.

Bővebben...

Március 19-től Fülek Város háztartások százaiba juttatott el pamutszövetből varrt védőmaszkokat. Ezen a héten további ezer darabot kézbesítenek ki.

Bővebben...

Füleken nagy fociünnepre készülnek. Több mint három évtized múltán első ligás csapat jön a városba. A Slovnaft Cup harmadik fordulójában a sárga-kékek a dunaszerdahelyi DAC csapata ellen játszanak. A szervezők több mint kétezer szurkolót várnak.

Bővebben...

Fülek lakosai a város három helyén új ruha- és cipőgyűjtő konténereket találhatnak. A Humana cég képviselői szeptember 12-én, csütörtökön, helyezték el azokat az Ifjúság utcában (a Filbyt előtt), a Papréten (a Közhasznú Szolgáltatások előtt) és a Sládkovič utcában (a Park utcai kereszteződésben).

Bővebben...

A füleki önkéntes tűzoltók ismét ünnepelhettek. Azt követően, hogy a városnapok alatt új szertárt adták át számukra, most már egy új gyorsbeavatkozó tűzoltóautónak is örvendezhetnek. Augusztus 27-én a városháza előtti téren vehették át Denisa Saková belügyminisztertől.

Bővebben...

A Koháry téren áthaladókat már néhány napja egy új attrakció fogadja. II. Koháry István gróf bronz mellszobrát a Palóc Napok alatt leplezték le.

Bővebben...

Az önkéntes tűzoltóknak új székhelye van. A város felújította számukra a Filbyt városi lakáskezelő vállalat garázshelyiségeit. Az önkormányzat csaknem 30 ezer eurós támogatást hívott le erre a célra az SZK Belügyminisztériumától. Az új tűzoltószertárt a Városnapok alkalmával adták át.

Bővebben...

A város ez évben is folytatja a helyi utak felújítását és a járdák helyreállítását. A járdaépítések már folyamatban vannak, az aszfaltozások pedig a közeli hetekben veszik kezdetüket.

Bővebben...

A Füleki Városi Hivatal épületére további rekonstrukció vár, melyre a 2016-tól tartó, fokozatosan megvalósuló, szisztematikus felújítási folyamaton belül kerül sor. Egy újabb minisztériumi támogatásnak köszönhetően néhány hét múlva további szociális helyiségek felújításába kezdenek. Az utóbbi években a város több mint 123 ezer eurót ruházott be a hivatal székhelyébe. A városvezetésnek azonban egyéb tervei is vannak a történelmi épülettel.

Bővebben...

A város vezetése június 20-án átadta a Mocsáry Lajos Alapiskola felújított helyiségeit. A hátrányos környezetből származó gyermekek inkluzív oktatását fogják szolgálni.

Bővebben...

A város négy évig tartó intenzív munkája meghozta a gyümölcsét. Június 6-án délután átadták a Füleki Városi Művelődési Központ, közismert nevén a Klub, felújított épületét.

Bővebben...

Fülek önkormányzata új, jogi tanácsadásra irányuló projektet indított. A szociálisan hátrányos helyzetű lakosok lakáshelyzetének megoldásában nyújt majd segítséget. A projekt célja, hogy segítséget kapjanak azok az emberek, akik gyakran az alacsony szintű jogtudatuk miatt árverésen veszítik el lakásukat.

Bővebben...

Az önkormányzat befejezte az egyik kulcsfontosságú projektjét. Az egykori Haraszt-hegyi kőbányában inert hulladék lerakóhelyet nyitottak. Az építési-bontási hulladékot eddig Losoncra szállították.

Bővebben...

Füleken két évtized után változás állt be a város főellenőri tisztségében. Estefán Lászlót a következő hat évre Mihály Judit váltja fel.

Bővebben...

A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark megvédte címét. Megkapta a zöld kártyát, aminek köszönhetően újabb négy évig marad az UNESCO védnöksége alatt. A működtetését biztosító salgótarjáni és füleki koordinátorok javaslatokat kaptak a térség turisztikai lehetőségeinek továbbfejlesztésére.

Bővebben...

Fülek új pályázatot készül benyújtani a vár komplex felújítására. Több mint 400 ezer euróra pályázik az SZK Kulturális Minisztériumánál. A pályázat a középső vár és a fellegvár részeinek helyreállítására irányul. Ennek köszönhetően a műemlék további részei válnának hozzáférhetővé a látogatók számára, és egy egyedülállónak számító kilátótorony is felépülhetne.

Bővebben...

A helyi közutak téli karbantartása minden évben komoly erőpróba elé állítja az önkormányzatokat. Ez évben annál inkább, hogy az új törvény alapján a város kötelessége lett a hó eltakarítása az összes járdáról, ami Fülek esetében 27,3 km-t jelent. A Közhasznú Szolgáltatások (VPS) ezért speciális munkacsapatot hozott létre, új technikát vásárolt, és a város együttműködésre lépett a Besztercebányai Regionális Útkezelő Vállalattal is.

Bővebben...

Újévtől Fülek alpolgármesteri tisztségét új személy tölti be. Kerekes Lászlót az alpolgármesteri székben a helyiek által sokéves városi képviselőként és az FTC elnökeként ismert Visnyai Attila váltja fel.

Bővebben...

Fülek utcái az utóbbi hetekben négy új buszmegállóval gazdagodtak. Az önkormányzat saját költségére cserélte ki a kopottas régi szerkezeteket modern, üvegezett bódékra. A jövőben tovább szaporodik a számuk.

Bővebben...

Fülek önkormányzata csatlakozik a helyi polgárőrségeket érintő új pályázati felhíváshoz. Így ezt követően a város utcáin két új tag is járőrözhetne. A projekt pénzt takarít meg a város költségvetésében és javít a polgárőrök munkakörülményein.

Bővebben...

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben