A lakossági bejelentések önkormányzathoz való eljuttatására következő dél-szlovákiai városként június elsejével Fülek is bevezette a City Monitor okostelefonos applikációt.

Az alkalmazás használata a lakosság számára ingyenes, elég letölteni az okostelefonba, vagy számítógép segítségével bejelentkezni. A polgárok rövid üzenetek formájában gyors és közvetlen úton küldhetik el általa a város vezetésének és a város illetékes szervezeteinek a problémák megoldására irányuló konkrét kezdeményezéseiket, bejelenthetik a város területén észlelt közműhibákat, az út- és utcaburkolat, a közvilágítás és a városi hangosbemondó meghibásodásait, esetleg a megrongált közúti jelzőtáblákat, információt küldhetnek az illegális szemétlerakatokról, veszélyes terepviszonyokról, a parkolóhelyeket fölöslegesen foglaló üzemképtelen járművekről, szabálytalan parkolásról és más hasonló közérdekű bejelenteni valókról. Az alkalmazás lehetőséget nyújt arra, hogy a bejelentők fényképek csatolásával mutassanak rá az orvoslásra váró problémákra és lokalizálják azok pontos helyét a városban, illetve figyelemmel kísérhessék kezelésük aktuális állapotát. A város megbízott alkalmazottja a bejelentéseket rendszeresen ellenőrzi és az elvégzendő intézkedések és feladatok típusai szerint elosztja a bekapcsolt szervezetek illetékesei között.

City Monitor

Amint azt Agócs Attila polgármester nyilatkozta, a szolgáltatás bevezetésének célja a lakossággal való kapcsolattartás közvetlenebbé tétele, az interaktív kommunikáció feltételeinek megteremtése és az égetően sürgős, ugyanakkor gyorsan megoldható ügyek azonnali kezelése. Rámutatott, hogy bár az applikációtól a fülekiek nem várhatják az összes felmerülő probléma azonnali százszázalékos megoldását, a hibák elhárításának alapja azok feltérképezése.

Google play letöltés

Letölthető az App Store-ból