2021. július 17-én (szombaton) 8:30-tól 16:00-ig lesz elérhető Füleken a II. Koháry István Alapiskola tornatermében (Ifjúság utca 7) a Besztercebányai Megyei Önkormányzat mobil oltóközpontja.

Minden 16 évnél idősebb füleki lakos, aki érdeklődik a Pfizer oltóanyag iránt, július 15. (csütörtök) 12:00 óráig regisztrálhat a www.nahradnici.sk weboldalon. A regisztráció során felmerülő esetleges problémákkal kapcsolatban segítséget lehet kérni a Füleki Városi Hivatal 2-es számú irodájában, a Közösségi Központban vagy a helyi szociális terepmunkásoktól. Az oltóközpont kiválasztásakor jelöljék meg a mobil oltóközpont lehetőséget. Mozgáskorlátozott érdeklődők esetében az „oltóközpont kiválasztása” résznél az „immobilis” lehetőséget kell kiválasztani. Abban az esetben, ha több ilyen típusú kérelem is lesz, akkor az oltócsapat egyenesen házhoz megy beoltani az oltást kérelmezőket. Figyelmeztetjük Önöket, hogy a szolgáltatással való visszaélés (ha az oltás kérelmezője a valóságban nem mozgássérült) 1659 euró büntetést von maga után.

A fiatalkorúak csakis törvényes képviselőjük jelenlétében vehetnek részt az oltáson. Az oltásra szükséges magukkal vinni a személyi igazolványukat, az egészségbiztosító kártyájukat és megadni a telefonszámukat.