A Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége kéri a lakosokat, főleg az idős embereket, hogy legyenek elővigyázatosak a népszámlálás során. Egyes esetekben ismeretlen személyek telefonon szólítottak meg idős embereket, és népszámlálási asszisztensnek adva ki magukat, kérték a személyes adataikat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az asszisztált népszámlálás csak április 1-jétől zajlik. Amennyiben március vége előtt jelentkezik be valaki Önöknél, azzal, hogy ő népszámláló biztos, csalóval van dolguk! A népszámlálási asszisztens áprilistól is csak akkor látogathat Önökhöz, ha ezt a szolgáltatást Önök előre kérték. A népszámlálási asszisztensnek igazolvánnyal kell igazolnia magát. Amennyiben ilyen szolgáltatást nem igényeltek, mégis ellátogat Önökhöz valaki, aki népszámláló biztosnak adja ki magát, megint csak csalóról van szó!

Nyomatékosan figyelmeztetünk mindenkit, hogy senkivel se közölje telefonon a személyes adatait, ne engedjen be a lakásába olyan személyt, akinek nem teljesen biztos a személyazonosságában, és nem is tudja azt megbízhatóan igazolni.