Füleken a miniszter és az iskolafenntartó határozata alapján a karácsonyi szünet idején, vagyis 2020.12.21-től 2021.1.8-ig szüneteltek az óvodák, alapiskolák, beleértve a művészeti alapiskolát is. Az aktuális járványügyi helyzet elbírálását követően, amely romló tendenciát mutat, az oktatási minisztérium 2021.1.4-én tervezetet terjesztett elő a tanulók iskolalátogatásának megújítására, és így eltolódik az iskolák megnyitása.

A minisztérium említett tervezete értelmében, és főleg az iskolalátogatás lehető legbiztonságosabb körülmények közötti bebiztosítása érdekében, Fülek Város Önkormányzata az illetékes szervvel történt egyeztetés után az egyes iskolatípusok alábbiak szerinti megnyitása mellett döntött:

1. A két óvoda - 2021.1.11-től ismét látogatható lesz, de csak az ország és a város működése szempontjából elengedhetetlen tevékenységeket végző, kritikus infrastruktúrában dolgozó szülők, és a munkájukat otthon nem végezhető, vagyis munkába járásra kötelezett szülők gyermekei számára. A többi szülőt arra kérjük, hogy gyermekeik egészségvédelme érdekében várjanak 2021.1.18-ig, amikorra az óvodák minden gyermek részére való megnyitását tervezzük.

2. A négy alapiskola -  Elsőként az alsó tagozatos tanulók ülhetnek vissza az iskolapadokba. Ez 2021.1.18-án esedékes. 2021.1.18-án kezdődik az iskolán belüli tanítás, mégpedig 1+5-ös csoportokban, azoknak a felső tagozatos tanulóknak is, akiknek otthon nincsenek megteremtve a feltételek az ún. távoktatáshoz.
Az iskolai napközik és éttermek működése felől az iskolaigazgatók nyújtanak tájékoztatást.

Az alapiskola felső tagozatán az iskolán belüli tanítás minden tanuló számára 2021.1.25-én kezdődik.

3. A művészeti alapiskola - 2021.1.25-től működhet.

Az iskolák alkalmazottjai, ill. az egyes iskolák tanulói és szüleik kötelesek a minisztérium tervezete szerint az iskolába lépés előtt teszteltetésnek alávetni magukat, vagy orvosi igazolással bizonyítani, hogy átestek a COVID 19 megbetegedésen (Az igazolás mintája a közegészségügyi hivatal 43/2020. sz. rendeletének mellékletét képezi). A fenti szabályok betartásáért az iskolaigazgatók felelnek, akik ugyanakkor értesítik az érintett személyeket a tesztelés pontos időpontjáról is.