Az elmúlt több mint két hétben a város idős lakói fokozatosan megkapták postaládaikba a számukra bebiztosított textil védőmaszkokat, amelyek beszerzését és szétosztását szolgálatkész helyi vállakozók, cégek és városi alkalmazottak segítségével sikerült megvalósítani. A kihordást a legidősebb lakosoktól megkezdve eddig megközelítőleg 2280 darab szájmaszkot sikerült szétosztani a hatvan év feletti lakosoknak.

Az ügyfélközpont dolgozói két héten keresztül készítették a borítékba csomagolt maszkokat, térképezték a városi adatbázisok szerint a széthordási körzeteket. A kézbesítést a Városi Önkéntes Tűzoltő Egyesület, a roma polgárőrség tagjai és a város alkalmazottai végezték el. Védőmaszkot kaptak továbbá a város és városi intézmények azon alkalmazottai, akik mindennapos kapcsolatban vannak a nyilvánossággal (városi hivatal, közhasznú szolgáltatások, városi rendőrség, polgárőrség, közösségi központ, Nefelejcs) és sok szociálisan hátrányos helyzetben lévő lakos is.

Jelenleg a város tartalékaiban van további néhány száz védőmaszk, amelyeket lehetőségünk van eljuttatni a leginkább rászorulóknak, akiknek nincs más lehetőségük a maszkok beszerzésére.

Ezúton kérjük azon lakosokat, akik semmilyen más módon nem tudják maguknak bebiztosítani a védőmaszkokat - nem tudnak varrni maguknak vagy nincs miből megvásárolniuk, telefonon jelentkezzenek a következő napokban a városi hivatal telefonszámán. Szeretnénk egyben megkérni mindenkit, ezzel a lehetőséggel - hallgatva a lelkiismeretükre - ne éljenek vissza.

Szükség esetén hétfőn, kedden és szerdán, 8,30 és 11,30 óra között hívják a 047/43 81001-es telefonszámot. A kérvényezőkkel kollégáink egyénileg egyeztetik a védőmaszk átádasát.