Városi HivatalA városi képviselő-testület és a város polgármesterének végrehajtó szerve a Városi Hivatal, amely a Városháza utca 25. sz. alatti épületben székel. Városi alkalmazottakból áll. A Városi Hivatal látja el a városi képviselő-testület és a polgármester, illetve a városi képviselő-testület által létrehozott szervek szervezési és adminisztratív jellegű ügyeit.

A Városi Hivatal különösen a következő feladatokat látja el.

  1. biztosítja a város szerveinek és a városi képviselő-testület szerveinek ügyiratkezelését, illetve a község iktatójaként és ügyiratkészítőjeként működik
  2. kidolgozza a polgármester valamennyi közigazgatási eljárás keretein belül hozott döntésének írásos változatát
  3. végrehajtja a városi képviselő-testület általános érvényű rendeleteit, a városi képviselő-testület és a város polgármestere határozatait

A Városi Hivatalt a hivatal elöljárója vezeti és munkavégzését ő szervezi. Az elöljárót a város polgármestere nevezi ki és hívja vissza. A Városi Hivatal elöljárója PhDr. Mágyelová Andrea.

Jelenleg a Füleki Városi Hivatal az alábbi osztályokra oszlik:

Jelen osztályokon kívül Fülek város a Közös Községi Hivatal székhelye is, amely gazdasági-közigazgatási tevékenységeket végez az oktatásügy területén és építési hatóságként működik. A KKH törvényes képviselője Fülek város polgármestere Dr. Agócs Attila, a KKH elöljárója pedig PhDr. Mágyelová Andrea. A KKH Füleken kívül az alábbi községeket csoportosítja: Béna, Püspöki, Bolgárom, Bozita, Csákányháza, Csoma, Galsa, Ipolynyitra, Kalonda, Fülekkovácsi, Rátka, Perse, Ragyolc, Sátorosbánya, Síd, Sávoly, Sőreg, Nagydaróc.

A város az iskolák módszertani irányítására Tanügyi Hivatalt hozott létre, amelynek PhDr. Fehér Peter az alkalmazottja.