A Füleki Vármúzeum együttműködve a Z.p.o. Geopark Novohrad - Nógrád és a magyarországi Novohrad - Nógrád Geopark Nonprofit Kft. szervezetekkel filmvetítéssel és fotókiállítással egybekötött közönségtalálkozót szervez 2013. november 12-én (kedden) 16:00 órai kezdettel, a Füleki Városi Könyvtárban, az említett szervezetek képviselőivel.

A rendezvény témája a „geopark“ jelenség lesz, az első határon átnyúló Novohrad - Nógrád Geopark megalakulása és helye a világban, működése az UNESCO védnöksége alatt. Az érdeklődők megismerkedhetnek a legszebb természeti és kultúrtörténeti helyszínekkel, a terület turisztikai látványosságaival, és a hozzáférhető térképekkel, kiadványokkal a témában. Az est folyamán Drexler Szilárd - filmrendező, fotográfus, az észak-magyarországi tájak lenyűgöző pillanatképeinek szerzője - bemutatja a „Novohrad - Nógrád Geopark“ című magyar nyelvű filmjét.

Az esemény kísérőprogramja a már említett fotókiállítás megnyitója lesz a könyvtár fogadótermében, amely a háromnapos „Medvesi Fotós Maraton“ (www.medves-fennsik.hu/fotomaraton) elnevezésű rendezvény profi és amatőr fotósainak legjobb felvételeiből jött létre. A belépés díjtalan.

foto
fotó: Filius Balázs