Több mint száz résztvevővel, kitűnő hangulatban zajlott az első alkalommal megrendezett Aprók tánca elnevezésű játszó-és táncház, melyben közreműködtek a Rakonca Néptáncegyüttes egykori táncosai, Gáspár Angéla és Gáspár Dániel a File Bandával, az énektanítás a Foncsik Énekegyüttes vezetésével zajlott, a zenés babafoglalkozást pedig Környei Alice és Burovincz Laura vezette.

A Füleki Városi Művelődési Központ és a Iuvenis Neogradiensis Polgári Társulás 2022. november 26-án második alkalommal szervezi mega z Aprók tánca sorozat játszó- és táncházát a legfiatalabb korosztály számára a füleki vmk-ban. A talpalávalót a File Banda húzza, a Ringató foglalkozást Simon Péter közreműködésével Farkas Gabriella vezeti, a táncház oktatói Koronczi Alexandra (a Rakonca néptáncegyüttes egykori táncosa) és Légár Dániel lesznek, a daltanítás a Foncsik Énekegyüttes vezetése mellett zajlik. A rendezvény 16.00 órakor Ringató foglalkozással kezdődik a művelődési központ bábtermében, 16:30-kor a kisiskolásoknak szóló játékos, táncos programok következnek a bálteremben.

A havi rendszerességgel zajló táncházsorozat következő rendezvénye december 10-én lesz, az Örvendezzünk elnevezésű adventi program keretén belül.

Aprók tánca a File Bandával - Plakát