• Füleki vár állami műemlék

  Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Vigadó

  Vigadó (Fotó: Illés Gábor)

 • Berchtold-kastély

  Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Városi Park

  Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor

  A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Nógrádi Turisztikai Információs Központ

  Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)

 • Városháza

  Városháza (Fotó: Városi archívum)

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Ügyfélfogadó központ:
Hétfő-Csütörtök: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

A Füleki Városi Művelődési Központ a színház szerelmeseinek több magyar és szlovák nyelvű előadással is készül, melyek az őszi és téli hónapokban valósulnak meg a VIII. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében. A színházi előadások sorozata már hagyományos rendezvénynek számít Füleken.

Az utóbbi két évben a járványügyi intézkedések miatt a kulturális központ több előadást is kénytelen volt törölni. Az oltottság növekedésével azonban egyre több lehetőség nyílik a kulturális rendezvények megtartására, ezért már szeptembertől vendégül láthatunk Füleken több színházat is. A VIII. Nemzetközi Színházi Fesztivál a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg, melynek keretében a szlovák Kumšt Teatro Színház előadásán kívül a nézők a Komáromi Jókai Színház, valamint magyarországi színházak előadásainak is örülhetnek.

A Kumšt Teatro Színház szeptember 18-án mutatja be Vajas kenyér (Chlieb s maslom) című szlovák nyelvű vígjátékát, melyben olyan ismert színészek szerepelnek, mint Branislav Deák, Martin Mňahončák, Dominika Žiaranová és Juraj Loj. Az előadás 18.00 órakor kezdődik a művelődési központ színháztermében.

Szabad vagyok!!! - ez a kulcsmondata ennek a csodálatos történetnek, amelyben három férfi keresi a párkapcsolatok értelmét és a módot, hogyan tarthatnának ki bennük. „Az lenne a legjobb, ha a férfiak és a nők külön élnének, és csak alkalomadtán látogatnák meg egymást, jutalomként...” A „szabad férfi“ egyrészt boldog, de kilátástalansággal váltakoznak az érzései, másfelől ott a szerelem és a biztonság csábító világa - ez a férfiak örökös dilemmája. Számításba kell venni minden lehetőséget... a jót is... de azt a fenyegetést is, hogy az ember vajas kenyéren végzi...

Az előadásra az elővételes jegyek on-line is megvásárolhatók a művelődési központ honlapján (www.kultura.filakovo.sk). Az érvényben lévő Covid-automata szerint a nézők maximális létszáma 160 fő (a vmk színháztermének 50 %-os kapacitása).
Az előadás időpontjában járásunk a Covid-automata éberségi fázisában lesz. A rendezvény helyszínére való belépéshez nem szükséges oltási igazolást, illetve negatív teszteredményt felmutatni, vagy bizonyítani a Covid-19 betegségen való átesést.

A Füleki Városi Művelődési Központ mindenkit szerettel vár a színházi előadásokra a megújult kultúrház korszerűen felújított színháztermébe.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben