• Füleki vár állami műemlék

  Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Vigadó

  Vigadó (Fotó: Illés Gábor)

 • Berchtold-kastély

  Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Városi Park

  Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor

  A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)

 • Nógrádi Turisztikai Információs Központ

  Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)

 • Városháza

  Városháza (Fotó: Városi archívum)

Elérhetőségek
Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
tel., fax: +421-(0)47-4381001
email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás Városi Hivatal:
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Ügyfélfogadó központ:
Hétfő-Csütörtök: 7.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Fülek Város Önkormányzata első alkalommal kapcsolódik be a Nyitott parkok és botanikus kertek hétvégéje elnevezésű országos kezdeményezésbe. A Národný Trust nonprofit szervezettel együttműködve kerül sor az előadásokkal és piknikkel tarkított családi rendezvény megvalósulására.

A Nyitott parkok és botanikus kertek hétvégéje elnevezésű rendezvényt a Národný Trust civil szervezet kezdeményezte: „A rendezvény egy olyan esemény, amely lehetőséget biztosít az embereknek, hogy új kertépítészeti szempontból ismerjék meg országunk közkedvelt helyeit, vagy betekintést nyerjenek a mindennapokban megközelíthetetlen parkokba, kertekbe. A kulturális és nevelési rendezvény célja, hogy az érdeklődők számára tetszetős módon mutassa be a történelmi parkok és botanikus kertek értékeit, így nevelve a közönséget ezeknek az értékeknek a védelmére.”  

Fülek első alkalommal döntött úgy, hogy bekapcsolódik a kezdeményezésbe, és kétnapos rendezvényt szervez, amely 2021.június 25-én és június 26-án valósul meg. Az első nap programja a helyi óvodásoknak és alapiskolásoknak szól, a szombati programba bekapcsolódhat a széles nyilvánosság is. A szombat délelőtti napirend előadásokból áll, amelyek a város parkjának történelmét és természeti értékeit mutatják be, közelebbi információkat tudhatnak meg az érdeklődők az önkormányzat parkkal kapcsolatos befektetési terveiről is. Kísérő programmal is lesz, melynek része az állatsimogatás a MiniZOOban, a történelmi fényképkiállítás a parkról, a piknik kellemes élőzene kíséretében.
„Mivel a takarók, plédek száma korlátozott, ezért javasoljuk a saját takaró bebiztosítását otthonról. Ne felejtkezzenek el a finomságokkal teli kosarakról sem, amelyeket élőzene kíséretében a pléden ülve fogyaszthatnak el, esetleg könyvet vagy folyóiratot lapozgathatnak, amelyek kikölcsönözhetőek lesznek. Kellemes szórakozást ígérnek a sport- és társasjátékok is, amelyeket szintén ki lehet majd kölcsönözni” - hívja fel a figyelmet az önkormányzat.

A rendezvény fő célja nemcsak a nyilvánosság megismertetése a park történelmével és természeti értékeivel, hanem felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet még kihasználni a park adottságait délutánonként vagy a hétvégeken.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy grillezéshez és ételkészítéshez a szabad tűz használata nem lesz megengedve. Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény elmarad.

Nyitott parkok és botanikus kertek hétvégéje

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
További információ (szlovák nyelven) Rendben