December 13-án rendezi meg Füleken a Városi Művelődési Központ a karácsonyi vásárral egybekötött hagyományos multikulturális zenés fesztiválját. A Közös nyelvünk, a zene címet viselő rendezvény helyszínéül ezúttal az újonnan épült városi piaccsarnok szolgál majd.

Az ajándéktárgyakat, kézzel készített karácsonyi díszeket, valamint karácsonyi italokat, forró puncsot, csokoládét kínáló árusok mellett a színpadon gazdag zenés program várja az érdeklődőket. Az ötödik éve megvalósuló fesztivál keretében bemutatkoznak a helyi művészeti csoportok (Jánošík Gyermek-néptáncegyüttes, Kis Rakonca Gyermek-néptáncegyüttes, Foncsik Énekegyüttes, File Banda), a Pastelka Gyermekotthon és a Bentlakásos Speciális Alapiskola, valamint a városi oktatási intézmények (Štúr Utcai Óvoda, II. Koháry István Alapiskola, Iskola Utcai Alapiskola, Művészeti Alapiskola) csoportjai illetve szólistái, köztük szlovák, magyar és roma fiatal tehetségek. A programot zsönglőrök interaktív műsora, valamint tűzshow gazdagítja. A zárókoncerten a Roma Soul zenekar lép színpadra Oláh Gergővel.

A fesztivál célja rámutatni a multietnikus környezet sokszínűségére, melyben a nemzetek és kultúrák közötti párbeszéd a zene nemzetközi nyelvén valósul meg, ezért fontos, hogy teret kapjanak a nemzeti kisebbségek és etnikai csoportok fiatal zenei tehetségei is. A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.