Vysoká a tradičná kultúra sa stretnú v rámci divadelného umenia 22. apríla 2022 so začiatkom o 17:00 v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove.

V súlade s tradíciou predchádzajúcich rokov divadelné súbory Apropó a Zsibongó Kisszínpad predstavujú svoju najnovšiu hru. Fiľakovská skupina stredoškolákov je známa na celoštátnej úrovni a v priebehu rokov získala množstvo národných a maďarských ocenení. Apropó interpretuje Mikszáthove diela s obvyklým humorom pod názvom Remixált Remixáth, zatiaľ čo Zsibongó so zostavou Som doma... zdôrazňuje význam miestnych väzieb.

Vo zvyšnej časti jeden a pol hodinového programu sa predstavia známe mládežnícke ľudové umelecké súbory z regiónu. Z Lučenca prídu spevácke skupiny Kis Galáris a Galáris, ktorí spolu so speváckou skupinou Foncsik z Fiľakova prinesú divákom ľudové piesne z palóckej jazykovej oblasti. Folklórnu časť programu obohatí aj vystúpenie nadšených miestnych inštrumentálnych ľudových hudobníkov. Ľudová hudba File Banda bude mať svoj prvý samostatný koncert.

plagát Szín-Folk