Samospráva Fiľakova bude čoskoro vlastniť nový elektromobil. Slúžiť bude najmä zamestnancom mesta a jeho organizácií, školám či amatérskym športovcom.

Mesto sa rozhodlo požiadať o dotáciu z Enviromentálneho fondu na zakúpenie elektromobilu. Využívať ho chce na činnosti nehospodárskeho charakteru a vo verejnom záujme. Určené bude predovšetkým deťom z materských a základných škôl, stredoškolákom či žiakom umeleckej školy na výlety či súťaže. Cestovať na súťaže ním budú môcť aj amatérski športovci FTC a v neposlednom rade bude slúžiť zamestnancom mesta a jeho organizácií na miestne šetrenia, správne konania, stretnutia s partnermi, účasť na seminároch či školeniach.

Mesto bude vďaka nemu šetriť životné prostredie i mestskú kasu. Sto odjazdených kilometrov mesto vyjde na 1,50 až 2 eurá.

Po dôkladnom prieskume trhu mesto vybralo 7-miestny model Nissan e-NV200. Jeho kúpu fond podporil sumou 30-tisíc eur, samospráva kúpu dofinancuje sumou 9 740 eur. Dostať by ho malo najneskôr do konca februára 2019. V budúcnosti sa v meste počíta aj so zriadením nabíjacej stanice.

Klaudia Kovácsová
hovorkyňa mesta