• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

A Füleki Városi Képviselő-testület a január 8-i rendkívüli ülésén jóváhagyta azt a beruházási tervezetet, mely szerint a város megvásárolná az Ifjúság utca 1. sz. alatti 21 bérlakásos lakóházat a komplett műszaki felszereltségével és a hozzátartozó telkekkel együtt a KP REALSTAV s.r.o. társaságtól több mint egy millió euró értékben.

Bővebben...

A City monitor alkalmazást 2015 óta használják a fülekiek. A naponta beérkező észrevételeket a Városi Közhasznú Szolgáltatások, valamint a városi rendőrség segítségével oldja meg az önkormányzat.

Bővebben...

Fülek 2018-ban történetének legmagasabb költségvetésével fog gazdálkodni. Először haladja meg az a 10 millió eurót. Az önkormányzat a fenti összeg mintegy harmadát a városfejlesztésbe ruházza be. A költségvetést a városi képviselők a 2017. december 14-ei ülésükön hagyták jóvá.

Bővebben...

Fülek Város megoldotta a papréti lakótelepen sok éven át gondot okozó parkolást. Megépítette oda a legnagyobb városi parkolót. Az 56 parkolóhelyet biztosító terület kialakításához a Város ez év őszén fogott hozzá, és december 14-én került sor az átadására. A beruházás 75 ezer euróval terhelte meg a városkasszát.

Bővebben...

A jövő évben több helyen is új lócák és szemétkosarak jelennek meg Füleken. Az Önkormányzat úgy döntött, hogy a parkban található lócákból mintegy százat, és velük együtt néhány szemétkosarat is, áthelyez a város más részeibe. Ennek köszönhetően a téren, az egyes közintézmények közelében és némely társasházak előtt is szolgálhatják majd a fülekieket.

Bővebben...

Jövő év tavaszán Fülek önkormányzata a Püspöki úton, tehát a város központjában elhelyezkedő bérház előtti közterület felújítását tervezi. A nagy kiterjedésű munkálatok keretén belül megújulnak a járdák, a buszmegálló, valamint a zöld területek. A korhadt, veszélyes gesztenyefákat kisebb díszfákkal helyettesítik. A lakókkal, valamint a tömbház földszintjén elhelyezkedő boltok üzemeltetőivel november 21-én, kedden tárgyalt a városvezetés.

Bővebben...

Bár az első fagyok még nem álltak be, Füleket nem éri felkészületlenül a tél. A Füleki Közhasznú Szolgáltatások, melynek feladata a téli karbantartás is, már készenlétben áll. Elkészült a helyi utak karbantartásának terve, és a megvalósításhoz szükséges géppark is teljes felszereltséggel rendelkezik.

Bővebben...

A Füleki Városi Művelődési Központ épülete mindeddig az elmúlt rendszer néma tanúja volt. Fél évszázaddal ezelőtt épült, és fennálásának ideje alatt nem esett át jelentősebb átalakításokon. A térség egyik legnagyobb művelődési háza egyre elhanyagoltabb állapotba került. Mostantól azonban szebb idők elébe nézhet, hiszen évtizedek után megkezdődött az épület részleges rekonstrukciója. Szeptember–október derekán indult a tető felújítása.

Bővebben...

Az elkövetkezendő hetektől fogva ismét láthatjuk a helyi polgárőrség tagjait Fülek utcáin. A helyi polgárőrség (MOPS) programnak köszönhetően nyolctagú polgárőrség kezdi meg munkáját a városban.

Bővebben...

Szeptemberben a szociális vállalatok kérdéskörével foglalkozó nemzetközi konferenciát rendeztek Füleken. A konferencia volt az Európai Unió „Európa a polgárokért” c. program által támogatott, ENSIE rövidítés alatt futó projekt nyitórendezvénye.

Bővebben...

A füleki váralja egy sikeres projektnek köszönhetően felismerhetetlenül megváltozik. Az INTERREG_VA határon átnyúló projekt által, melynek vezető partnere Fülek Város Önkormányzata, a város az utóbbi évek egyik legnagyobb támogatásához jut.

Bővebben...