Az „Érdekel a véleményük“ rovat teret biztosít a fülekieknek, hogy elmondhassák nézetüket, észrevételeiket. Minden lapszámban új, a város lakosainak életével kapcsolatos témát vetünk fel a rovatban.

A problematika rövid felvezetését követően körvonalazzuk kérdéseinket, melyekkel kapcsolatosan érdekelne a véleményük. Ez a rovat lehetővé teszi, hogy konstruktívan reagáljanak az önkormányzat döntéseire és a városban zajló történésre, ugyanakkor útmutatásként is szolgálhat a kompetensek részére, hogy javítsanak a helyzeten, vagy megoldják az adott problémát.

A HÓNAP TÉMÁJA: A LERAKÁSI DÍJAK EMELÉSE MINT AZ ELHANYAGOLT HULLADÉKSZEPARÁLÁS KÖVETKEZMÉNYE

A város az új évben felemelte a háztartási hulladék (HH) elszállításának díját. Ennek oka a lerakási díjaknak az állam részéről történt és a járási székhely szemétlerakó telepén is bevezetett emelése, valamint az SZK Állami Számvevőszékének észrevétele volt, miszerint a város túl sokat pótol a díjba a lakosok helyett. Az állam igyekezete arra irányul, hogy többet szelektáljunk és csökkentsük a HH arányát. Ha a szelektálás által csökkentenénk a HH mennyiségét, kevesebbet fizetnénk. Az utóbbi években a városban számos gyűjtősziget lett kialakítva a hulladék elkülönített gyűjtésére a lakótelepeken és a családi házak mellett is. A szeparált hulladék aránya azonban nem növekszik kellőképpen.

VÉLEMÉNYÜK: Miért szelektálnak a fülekiek keveset? Mit tehetne még a város azért, hogy javuljon a helyzet? Önök mit hiányolnak?

Válaszaikat és visszajelzéseiket március 15-ig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, üzenetben a város közösségi hálón található oldalán, postázva a Radničná 25, 986 01 Fiľakovo címre vagy személyesen leadva a városi hivatal iktatójában „Füleki Hírlap - A hónap témája“ megjelöléssel.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a vulgarizmusokat, becsmérlő vagy ócsárló megnyilvánulásokat automatikusan töröljük. Csak a konstruktív kritikát és javaslatokat tartalmazó reagálásoknak adunk helyet. A szerkesztőség fenntartja a jogot szükség esetén a reagálások nyelvtani korrekciójára vagy lerövidítésére. Reakcióikat a Füleki Hírlap márciusi számában közöljük.