• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

Az „Európai Kulturális Örökség Napok” nemzetközi kezdeményezés keretén belül kerül sor Jana Pronská, női történelmi regényeket szerző írónővel való író-olvasó találkozóra Füleken. Az esemény a térség számos egyéb könyvtári intézményében megvalósuló, irodalmi beszélgetés-sorozat része, amely folyamán az érdeklődők megismerhetik az írónő munkásságát.

Az írónő, aki az elmúlt évben az AWARDS Panta Rhei néven meghirdetett nívós közönségszavazós összemérettetésben az év írónője kategória harmadik helyezettje volt, valamennyi megjelent regényét bemutatja. Az első könyve 2008-ban került kiadásra. Már gyermekkorától elkötelezte magát az írásnak, tollából számos mese, vers, elbeszélés és regény született, azonban történelmi regényíróként leginkább a történelmi eseményekkel foglalkozik. Előszeretettel kutat fel régi legendákat és feljegyzéseket, amelyeket megragadó és kalandos történetekbe foglal össze.

Az eddigi kiadványait, valamint a jövőbeli alkotói terveit Jana Pronská 2017. szeptember 22-én, 17:00 órakor ismerteti az érdeklődőkkel, a Füleki Városi Könyvtárban. A Füleki Vármúzeum szeretettel várja a könyvtár olvasóit és minden irodalomkedvelőt!

Író-olvasó találkozó Jana Pronská, szlovák írónővel