• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

Második alkalommal várják Fülekre szeptember első vasárnapján a veterán autók és motorok szerelmeseit. A II. Füleki Veterántalálkozó szeptember 3-án, 11.00 órakor veszi kezdetét a VMK épülete előtti Szabadság téren.

A szervezők bíznak benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idén is megtelik a tér régi idők verdáival, melyeket minden érdeklődő megcsodálhat. A regisztráció alapján kihirdetik majd a legöregebb autó és legöregebb motorkerékpár versenyének győztesét, de a nézők szavazatai alapján az is eldől, melyik a legszebb gépkocsi illetve motor. Az autótulajdonosokat nem kis feladatok elé állítják majd a szervezők, melyekben rátermettségüket, technikai tudásukat, hozzáértésüket mutathatják meg. A gyerekeknek is készülnek különféle ügyességi és kreatív játékokkal – természetesen valamennyi az autókhoz, motorokhoz kötődik. A színpadon is folyamatosan zajlik majd a program, mely a papréti alapiskola mellett működő Hot Steps Mini mazsorett csoport bemutatójával indul. A budapesti Keep Swinging táncklub tagjai immár másodszor lépnek színpadra Füleken, s ezúttal fényképezkedni is lehet a korabeli ruhákba öltözött táncosokkal. Élőzenei koncert is lesz, a jó hangulatról a füleki Poker zenekar gondoskodik. A veterántalálkozó a háromnegyed három körül induló körsétával ér véget, amikor a fülekre látogató régi autók és motorok végighaladnak a városon és a szomszédos Kurtány községben megfordulva térnek vissza a térre.

A rendezvény kezdeményezése Bodzáši Tibortól és kurtányi csapatától indult, akik füleki társszervezőt keresve találtak partnerre a Városi Művelődési Központban. A szervezésből a Losonci Veterán Klub, valamint Mészáros Erik és Mede Richárd is kiveszik részüket. Ők gondoskodnak arról, hogy a füleki találkozó híre minél több veterán autós klubhoz és tulajdonoshoz eljusson. A kurtányi csapat – Michal Muránsky és Olga Kocúrová vezetésével - gondoskodik a rendezvény technikai lebonyolításáról és támogatók felkutatásáról csakúgy, mint a különböző versenyek és játékok levezényléséről. A kísérőprogramokat és a szervezési feladatokat a Füleki Városi Művelődési Központ biztosítja.

Veterántalálkozó

Veterántalálkozó