• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

Nyári fesztivál? Koncertek? Kreatív programok? Művészetek? Kultúra? – Mindez másképp? Akkor UDVart! Július második hétvégéjén Füleken a Városi Honismereti Múzeum udvara három napra megtelik művészettel.

A minőségi koncertek – Szabó Balázs Bandája, Gypo Circus, Jóvilágvan, Hajni és a Fiúk, Steve Misik & Co. és mások – mellett lesznek irodalmi programok (Kocsmabeat, Németh Zoltán Kerekes Vicával, Irodalmi Szemle fiatal írókkal), különféle alkotóműhelyek (történelmi fényképészet, képzőművészet, kreatív írás, slam műhely és OpenMic, capoeira, ütőhangszerek, zenei workshop kovácsműhely és fesztiválinstallációk), valamint filmvetítéssel egybekötött előadás (Both Miklós és az ő titokzatos Ukrajnája), slam poetry (Varga Bencével, György Ádámmal és Bokor Krisztiánnal), esti mozi, sőt gyermekprogramok is (kézműves műhely, angol nyelvű foglalkozás, interaktív színház, koncert). A Füleki Városi Művelődési Központ által szervezett háromnapos kulturális - könnyűzenei fesztivál védnöke Kerekes Vica színművésznő.

A jó fesztiválhoz nem hiányozhat a kézműves sör, a csocsó vagy a mászófal sem. A felsorolt kísérőprogramok még mindig csak a teljes kínálat töredékét képezik, így aki bővebb és frissebb információkat szeretne, az látogasson el a www.udvartfestival.com weboldalra, illetve kövesse az UDVart-ot a facebook-on. Kedvezményes fesztiválbérletek még július 6-ig válthatók 12 euróért. A helyszínen a háromnapos bérlet ára 14 euró, a napijegy 7 euróba kerül. Gyermekeknek a belépés a fesztiválra 10 éves korig, szülői felügyelet mellett ingyenes.

A rendezvény társzervezője a Füleki Vármúzeum. Az UDVart 2017 a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának anyagi támogatásával valósul meg, a Kisebbségi Kultúrák 2017 Program keretén belül.

UDVart

Szabó Balázs Bandája