• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

Június első hétvégéje idén is tartalmas programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. 2017. június 3-án 10 órai kezdettel indul a Városi parkban megrendezett gyermeknapi vigadalom. A Városi Gyermeknapon játékból, nevetésből és szórakozásból nem lesz hiány.

A helyi óvodák és alapiskolák, a Közösségi Központ, a füleki cserkészcsapat, a Helen Doron Nyelviskola és a a helyi Matica slovenská Háza jóvoltából a gyerekek 16 állomáson próbálhatják ki ügyességüket és kreativitásukat, és számos versenyjátékban vehetnek részt. A déli órákban A kalap című mesejátékkal lép színpadra a Kerek Perec Egylet, majd egy zenés, interaktív előadás keretében Filip bohóc varázsolja el a gyerekeket bűvészmutatványaival. A Körzeti Rendőrkapitányság jóvoltából alkalom nyílik a látogatók számára, hogy közelebbről megtekintsék a rendőrségi fegyvereket, kipróbálják a rendőrautót, majd részt vegyenek egy kutyakiképző bemutatón, melyet a Losonci Járási Rendőrkapitányság rendőrei mutatnak be. A Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület is izgalmas programmal készült, amely során a résztvevők szemtanúi lehetnek valódi tűzoltásnak, megnézhetik közelről a tűzoltóautót illetve annak felszerelését. A rendezvény záró programja a „habparty”, melyet a tűzoltók kifejezetten a gyerekek számukra készítenek. Az egész napos program kísérőrendezvényei közül a legapróbbak és szüleik részt vehetnek a Csemadok Füleki Alapszervezete Ringató foglalkozásán, a nagyobbak megtanulhatják az íjaszat alapjait a Füleki Farkasok segítségével, illetve motorozhatnak a Filleck Knights motoros csapat jóvoltából. Nem hiányozhat a kézzel hajtott körhinta, az ugrálóvár, az aquazorbing, a falmászás valamint az arcfestés sem. A parkban az árusok is helyet kapnak, akik gyermekjátékokat, lufikat illetve cukorvattát - a szülők és kísérők részére frissítőt - kínálnak majd.

A rendezvény fő szervezője a Füleki Városi Művelődési Központ, társszervezői a Füleki Vármúzeum és a Füleki Közhasznú Szolgáltatások. Támogatók: TV LocAll, Fagylalt - Ferenczová Andrea és a Helen Doron Nyelviskola.