• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

A táncművészet világnapja alkalmából az idén is bemutatja csoportjait a Füleki Városi Művelődési Központ, ahol jelenleg több mint 120 gyermek és felnőtt ropja a táncot heti rendszerességgel.

A 2017. április 29-én 15 órai kezdettel megrendezésre kerülő, csaknem 150 szereplőt felvonultató rendezvényre a VMK vendégeket is hívott.

A Tánc Világnapját az UNESCO kezdeményezésére 1982 óta április 29-én ünnepelik szerte a világban. A nemzetközi táncnap célja a tánc népszerűsítése, valamint az oktatásban, művészetben és szabadidős tevékenységben betöltött szerepének ösztönzése, hangsúlyozása. Fülek városában második ízben kerül megrendezésre e világnap ünnepe, immár hagyományteremtő jelleggel. A műsorban színpadra lépnek a városunkban működő balett, modern- és társastánc formációk illetve néptáncegyüttesek. A Füleki Városi Művelődési Központ csoportjain kívül a műsorban fellépnek a Közösségi Központ és a Papréti Szlovák Tannyelvű Alapiskola égisze alatt működő tánccsoportok, valamint a losonci Dance Attack, a salgótarjáni Mona Deja-vu Tánciskola és a Savaria Alapfokú Művészeti Iskola formációi.

A Táncművészet Világnapja