• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

Az idén is várja az érdeklődőket januári rendezvényeire a Füleki Városi Művelődési Központ, melyeket a magyar kultúra napja alkalmából szervez a Csemadok Füleki Alapszervezetével karöltve. Az „Ismerjük meg egymást!” rendezvénysorozat célja olyan lehetőségek keresése a kulturális élet területén, melyek segítik az itt élő magyarok és szlovákok kultúrájának kölcsönös megismerését, rámutatva a közös kapcsolódási pontokra és hasonlóságokra.

Ennek jegyében a szervezők január 17-én és 19-én mind a gyermekek, mind a felnőttek számára kínálnak programokat, köztük olyat is, mellyel a szlovák közönséget is igyekeznek megszólítani.

2018. január 17-én 15.00 órától gyermektáncházba várják a nógrádi régióban működő magyar és szlovák gyermeknéptánccsoportok tagjait. A táncházban a gyerekek ezúttal magyar táncokat tanulnak, melyhez a talpalávalót a Dobroda zenekar húzza, táncoktatókról pedig a füleki Rakonca Néptáncegyüttes gondoskodik. Nem marad el a szlovák néptáncok oktatása sem - társszervezőkkel együttműködve áprilisban, a tánc világnapja alkalmából rendezi meg a VMK a következő gyermektáncházat, melynek keretében a környékbeli néptánccsoportokat látogató gyerekek a szlovák régiók néptáncaival, népdalaival ismerkednek majd meg.

Január 19-én 17.00 órai kezdettel tekinthetik meg az érdeklődők a VMK színháztermében a Csemadok Füleki Alapszervezete ünnepi műsorát „Himnuszaink” címmel. A műsorban László Attila énekes, valamint helyi művészeti csoportok és előadók lépnek fel, köztük a II. Koháry István Alapiskola diákjai, a Galáris Énekegyüttes, a Melódia Női Kar, a Pro Kultúra Férfikar, versmondók és énekesek. A rendezvény keretén belül kerül sor a Nógrád Közművelődéséért Díj átadására, melyet szintén a magyar kultúra napja alkalmából ítélnek oda minden évben a nógrádi régióban működő kulturális csoportok vagy egyének munkájának elismeréseként.

Az „Ismerjük meg egymást!“ rendezvénysorozat harmadszori megrendezésével olyan hagyomány teremtődött Füleken, mellyel a magyar kultúra napjának megünneplése a szlovákság felé is nyitó, kölcsönös megismerés jegyében zajlik. Korábbi programjaink között kínáltunk magyar tematikájú színházi előadást szlovák nyelven, operett gálát Pitti Katalinnal, egyedi hangulatú koncertet Szvorák Katalinnal és Kudlik Júliával, a pozsonyi Ifjú Szivek Táncszínház egész estét betöltő műsorát Bartók Béla születésének 135. évfordulója kapcsán, valamint több mint száz gyermeket megmozgató táncházat két zenekarral, magyar és szlovák táncokkal. Rendezvénysorozatunk kísérőprogramjaként a salgótarjáni Kézműves cukrászat kínálta termékeit, köztük az év tortáját.

Ismerjük meg egymást! - A magyar kultúra napjai