• Füleki vár állami műemlék <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Vigadó <i>(Fotó: Illés Gábor)</i>
  • Berchtold-kastély <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Városi Park <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor <i>(Fotó: Schnelczer Zoltán)</i>
  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ <i>(Fotó: Fülek Város)</i>
  • Városháza <i>(Fotó: Városi archívum)</i>

Elérhetőségek

Füleki Városi Hivatal
Radničná 25, 986 01 Fülek
Tel., fax: +421-(0)47-4381001
Email: mesto@filakovo.sk

Ügyfélfogadás

Hétfő - Csütörtök:
7.30 - 11.30 / 12.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30

November 10-én 18:00 órai kezdettel Kassai Csongor és Zuzana Martinková előadásában a 3 x 2 című vígjátékot láthatja a füleki közönség szlovák nyelven. Az előadásra az V. Nemzetközi Színházi Fesztivált szervező Füleki Városi Művelődési Központ Színháztermében kerül sor.

Az egész évben tartó színházi fesztivál szeptemberi kínálatának egyik izgalmas darabja volt a Szlovák Nemzeti Színház művészei – köztük az ismert fiatal színművésznő, Bárdos Judit – által előadott Natálka című dokumentumszínház. Az extrémizmus következményeit bemutató előadás után a szereplők beszélgetést folytattak a témáról a helyi gimnázium diákjaival. A felnőtt közönség a Komáromi Jókai Színház Függöny fel! című vígjátékának tapsolhatott, melyben olyan művészeket láthattak a nézők, mint Mokos Attila, Bandor Éva vagy Fabó Tibor. Az első őszi hónapban a helyi színjátszók is bemutatkoztak: a Zsibongó Kisszínpad a Bajusz, a MeseFigurák a Tele-tarsoly című előadásával, az Apropó Kisszínpad pedig A nagy füzet című dramatizált játékával, mellyel az idei Jókai Napokon elnyerte a diákszínjátszók egyik nívódíját.

Októberben négy délelőtti előadás várta a diákokat: az angol nyelvű The heroes a turócszentmártoni Divadelné centrum tolmácsolásában, a szlovák iskolák számára a Divadlo Portál A büszke hercegnő című mesejátéka, valamint a magyar tanítási nyelvű iskolákat látogató tanulóknak a Csavar Színház Itt és most ugrik a majom a vízbe, illetve A helység kalapácsa című darabja került a VMK színpadára. A felnőtt közönség a múlt hónapban a Kármán József Színház Bingó című vígjátékán szórakozhatott, melyben számtalan régi magyar sláger is felcsendült. A szervezők és a közönség nagy örömére sikerült Fülekre csábítani a nyitrai Andrej Bagar Színházat, mely a Női öltöző című, szlovák nyelvű előadásával nagy sikert aratott.

A november 10-én bemutatandó 3 x 2 című vígjáték a mindennapi élet vidám-szomorú komédiája. Kassai Csongor és Zuzana Martinková három történeten keresztül tart elénk görbetükröt, melyekben a házastársak képesek életük nagy részét azzal tölteni, hogy jelentéktelen kicsinyességeken veszekednek. A három brit szerző – James Saunders, Alan Ayckbourn és David Capton – művéből frappánsan összegyúrt vígjáték elénk tárja három generáció házastársi civakodásait és kibéküléseit, garantáltan megnevettetve a közönséget. A Füleki Városi Művelődési Központ és a losonci Nógrádi Közművelődési Központ társszervezésében megvalósuló előadásra a jegyek on-line is megvásárolhatók a művelődési központ honlapján (www.kultura.filakovo.sk).